Muzika
1

Pogledajte i preuzmite nove spotove grupe The Evolution

Klix.ba
Grupa The Evolution počastila je svoje fanove s novih 10 spotova sa live nastupa.

Grupa The Evolution bila je na turneji 1330 s grupom Plavi orkestar, gdje je promovisala i snimala kadrove za spot za pjesmu "Slušaj srce", koja je postala himna NVO Otvorena mreža.

Kvalitetne i atraktivne nastupe u posljednje četiri godine postojanja benda, od nastupa sa Dubiozom kolektiv, Lakom i grupom Opća opasnost 2009. godine, na festivalu u Bihaću, te u aprilu iste godine sa Željkom Joksimovićem, nastavljaju samostalnim koncertima na raznim festivalima i u klubovima regije i u BiH. Nastupi s grupama Divlje jagode, Van Gogh, Regina, Tonijem Cetinskim, a posebno sa Irinom Kapetanović, koja nastupa s njima uživo, doveli su ove godine bend u žižu interesovanja većine motorijada u BiH i regiji.

Nastup i videoprodukcija spotova su urađeni u augustu ove godine u okviru turneje koja je dobila naziv po humanitarnom broju 1330 - u akciji pomoći Kantonalnoj bolnici Bihać. Spotovi se mogu pogledati na YouTubeu i Facebook stranici grupe The Evolution. Tokom prva dva dana od postavljanja, spotove je pogledalo i preuzelo više hiljada fanova.

Svi spotovi su poslani svim bendovima i pjevačima s kojima su sarađivali, kako bi ih postavili na svoje oglašivače i pozvali svoje kolege da dođu na prostor BiH i održe koncert. Link spota s pismom poslali su i grupi Papa Roach, koja ih je objavila na svom Facebook profilu uz poruku:

"Pjesme koje izvodi grupa The Evolution, kao najmlađi bend na Balkanu, su dokaz da na prostoru BiH živi Rock&Roll i pozivamo vas da dođete i uradite koncerte kakve radite i u susjednim zemljama, a zaobilaze naš prostor kao nesiguran. U BiH postoje fanovi koji će napuniti dvorane i stadione. Ova zemlja vapi za svjetskim koncertima, zato dođite da upoznate divnu zemlju i divne ljude koji žive u njoj".

Lista pjesama koje su obradili:

Whitesnake - "Still Of The Night" EKV - "Par godina za nas" AC/DC - "Hells Bells" Irina Kapetanović - "Sad briše i blijedi" M. Jackson - "Beat It" Metallica - "Enter Sandman" Rage Against - "The Machine Killing In The Name" Papa Roach - "Last Resort"
Steppenwolf - "Born To Be Wild"

Avenged Sevenfold - "Nightmare"