Muzika
1

Podržite Adnana Pacolija da ode na svjetsko takmičenje u Beatboxu

Klix.ba
Beatbox je vokalna perkusija ili proizvodnja muzike i zvučnih efekata pomoću glasa, zuba, jezika i usta te je u BiH postala popularna 2009. godine. Adnan “X3ME” Pacoli, jedan je od beatboxera koji promovišu ovaj vid umjetnosti i bori se da kao predstavnik BiH ode na svjetsko takmičenje u Beatboxu, koje će se 2014. godine održati u Švicarskoj.

BiH do sada nije imala predstavnika na ovom prestižnom takmičenju koje je u svijetu vrlo popularno. Adnan Pacoli nije prošao prvi krug kada su se dijelile ulaznice za ovo takmičenje, ali ima priliku da prođe u drugom krugu ukoliko mu vi pomognete glasanjem.

Adnana možete podržati tako što ćete kliknuti “Like” na sljedećem linku: http://www.swissbeatbox.com/x3me-grand-beatbox-battle/.

Glasati možete do ponoći 15. novembra, a ko će biti osmi sretnik koji će dobiti ulaznicu bit će poznat dan poslije.

Takmičenje Grand Beatbox Battle 2014. održat će se 28. februara i 1. marta 2014. godine u Baselu u Švicarskoj. Partner takmičenja je YouTube, na kojem će biti objavljeni svi snimci takmičara.

Na ovom takmičenju pojavit će se poznata imena beatboxera: Dharni, Alexhino, Markooz, KIM, WaWad, B-Art, Sid FX, Heartgrey i Grison.

Podržite Adnana i svojim glasom doprinesite da BiH dobije prvog predstavnika u historiji naše države na ovom takmičenju.

Adnan ima 19 godina i član je a capella grupe BasicS. Beatboxom se počeo baviti prije četiri godine.

"Gledao sam hrvatski 'Super talent' na kojem je bilo nekoliko momaka koji su se bavili beatboxom i to je mene fasciniralo. Počeo sam vježbati i shvatio sam da mi to ide. Od tada stalno vježbam, a član sam a capella grupe BasicS već sedam mjeseci", rekao je Adnan za Klix.ba.