Razni sadržaji
18

Poćko & New Primitives Songs u sklopu Ljeta u parku Hastahana

Klix.ba
Manifestacija "Ljeto u parku – Hastahana" i u utorak 14. augusta je svojim posjetiteljima ponudila razne zanimljive sadržaje.

Interesantno je bilo u Jaffa Fun Parku, prostoru za zabavu najmlađih, kao i na sportskim terenima u parku Hastahana, koji čitavog dana privlače brojne igrače nogometa, košarke i odbojke na pijesku.

Zbog kiše jučer nije održana projekcija filma u Kinu u parku by Vegeta Natur, pa će filmski klasik The Adventures of Robin Hood biti prikazan u subotu 18. augusta u 21 sat.

Danas, u srijedu 15. augusta u Kinu u parku by Vegeta Natur, ukoliko ne bude padavina, će u 21 sat biti prikazana fantastična komedija Ghostbusters (Istjerivači duhova) iz 1984. godine. Ukoliko večerašnja projekcija ne bude održana, publika će isti film moći pogledati u nedjelju 19. augusta.

Carlsberg Beer Garden večeras sa početkom u 21 sat donosi zagrijavanje uz duo Haris i Merima, nakon čega će od 23 sata u glavnom programu nastupiti grupa Poćko & New Primitives Songs.

Ta grupa je svojevrsni tribut bend muzičkom dijelu pokreta New Primitives, koji je značajno obilježio sarajevsku, ali i kulturnu scenu cjelokupne bivše Jugoslavije u 1980-tim i 1990-tim godinama.

Lider benda, sarajevski muzičar Nedžad Podžić – Poćko, nastupao je i još uvijek nastupa sa grupama „Zabranjeno pušenje“ i "Bombaj štampa“, koje su činile okosnicu muzičkog dijela New Primitives pokreta.

Ovogodišnje izdanje manifestacije „Ljeto u parku – Hastahana“ je na dvije trećine svoga trajanja, a sarajevski park Hastahana nastavlja sve do 15. septembra biti mjesto dobre zabave za sve generacije.