Zetra
0

Počinje prodaja ulaznica za koncert Jamesa Blunta

Sarajevo-x.com
Prodaja ulaznica za koncert britanske zvijezde Jamesa Blunta u sarajevskoj dvorani Zetra počinje 2. juna 2008. godine. Kako smo već najavili, koncert će biti održan u dvorani Zetra 15. maja, a ovaj jedinstven događaj u regionu organizuje Art Zone.

Blunt u Sarajevo stiže prvenstveno zahvaljujući uspješnoj sarajki Saneli Jenkins, inače poznatom humanisti, osnivaču humanitarne fondacije "Irnis Ćatić" koja nosi ime njenog brata, koji je svoj mladi život nesretno izgubio tokom agresije na BiH.

Ova fondacija djeluje već pet godina, tokom kojih je vratila osmjeh na lica mnoge djece, izbjeglica i svih osoba kojima je bila nužno neophodna lječnička pomoć. Sanela je inače veliki prijatelj Jamesa Blunta, a i renomiranog modnog dizajnera Roberta Cavallia kao i drugih gostiju čiji posjet očekujemo 15.6. u dvorani Zetra.

Karte za ovaj fenomenalni koncert koštaju 35 KM i 45 KM, a od 2.6. će se moći naći u prodaji na već poznatim lokacijama - Unitic, plato Skenderija i u ulici Ferhadija.

Svi koji su izvršili rezervacije za ovaj jedinstveni događaj iste će moći preuzeti na platou Skenderije od 4.6. u periodu između 10:00 i 20:00.

Očekuje se značajna posjeta iz susjednih zemalja, a oni koji žive u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji mogu obezbjediti ulaznice putem agencije Eventim koja će svim zainteresiranim obezbjediti i prevoz na ovaj veliki događaj.