Muzika
0

Počinje Jaeger Music Night 2011

Sarajevo-x.com
Jaegermeister poziva bosanskohercegovačke demo bendove koji sviraju neki od žanrova rock'n'rolla da se prijave za učešće u Jaeger Music Night programu i tako dobiju priliku za afirmaciju na bh. muzičkoj sceni.

Jaeger Music Night već dvije godine podržava alternativnu bh. muzičku scenu afirmirajući demo bendove kroz takmičarski program, u sklopu kojeg oni mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Grupa Berette iz Širokog Brijega, koja je snimila svoj prvi album nakon pobjede na Jaeger Music Nightu 2009. godine, te bend Siledžije iz Ljubuškog koji je pobijedio na Jaeger Music Nightu 2010. godine i uskoro ulazi u studio, dokazuju uspjeh programa Jaeger Music Night u njegovom zalaganju za podršku mladim bh. demo bendovima.

Konkurs za učešće u programu Jaeger Music Night otvoren je od 28. marta 2011. godine. U programu mogu učestvovati bendovi čiji su članovi punoljetni državljani Bosne i Hercegovine.

Prijave, koje trebaju sadržavati kraći opis grupe, kopije ličnih dokumenata svih članova benda na kojima se može jasno vidjeti datum rođenja vlasnika dokumenta, te CD ili USB sa najmanje jednom, do dana prijave neobjavljenom autorskom pjesmom, u audio ili mp3 formatu, treba poslati najkasnije do 9. aprila tekuće godine. Prijave treba poslati u koverti sa čitkom napomenom “Prijava u program Jaeger Music Night”, na adresu: G3 Studio d.o.o, Trnska cesta 9, 88220 Široki Brijeg, BiH.

Pristigle prijave ocijenit će žirisastavljen od predstavnika bh. muzičke industrije i zastupnika Jaegermeisteraza BiH, aovogodišnji učesnici programa Jaeger Music Night bit će objavljeni najkasnije do 20. aprila. Učesnici će dobiti priliku za plaćene nastupe na koncertima koji će u sklopu Programa Jaeger Music Night 2011. biti održani širom BiH i na kojima će se, u svojevrsnim muzičkim duelima, takmičiti sa drugim izabranim bendovima. Bit će održana tri kruga takmičenja, a u svakom će biti eliminisani bendovi koji osvoje manje glasova.

Nakon svake svirke bit će otvoreno glasanje SMS porukama i putem web sitea www.jaegermusicnight.ba. Ti glasovi će se zbrojiti onima koje bendovi dobiju od publike na samim koncertima i zbir svih tih glasova će odlučiti o pobjedniku, odnosno bendu koji će proći u naredni krug programa. U samom finalu Jaeger Music Night-a glasat će se moći putem glasačkih listića i SMS poruka.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Night-a će biti obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Podsjećanja radi, prvi Jaegermeisterov program podrške mladim rock 'n'roll grupama kreiranje u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih. Danas više od 230 muzičkih grupa učestvuje u američkom Jaegermeisterovom muzičkom programu, te se upravo taj program smatra jednim od najbitnijih faktora Jaegermeisterovog uspjeha u SAD-u.

Kako Jaegermeister smatra da se odlični muzičari mogu pronaći u svakom dijelusvijeta, te da se progresivna i energična muzika svira sa jednakim entuzijazmom širom naše planete, program Jaegermeistorove podrške muzici proširen je na čitav svijet, uključujući i našu državu.

Neki od popularnih svjetskih bendova koji su u prošlosti učestvovali u Jaegermeisterovom programu podrške su, između ostalih, iBloodhound Gang i Slayer. Upravo će američka trash metal grupa Slayer uskoro posjetiti i našu regiju, te 6. aprila održati koncert u Areni u Zagrebu.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.

Vezani članci