Legendarna pjevačica
31

Počeo sprovod kraljice soula Arethe Franklin, ulicama Detroita odzvanjaju njene pjesme

Klix.ba
Kraljice soula Aretha Franklin danas će biti pokopana u američkom gradu Detroitu, prenose svjetski mediji. Na sprovodu su se okupili brojni muzičari, političari, slavne osobe i obožavatelji.

Legendarna pjevačica preminula je u 76. godini nakon teške borbe s opakom bolešću. Rak gušterače dijagnosticiran joj je 2010. godine, a ona je prošle godine obavijestila svoje fanove kako se povlači s muzičke scene. Potom je otkazala sve koncerte.

Britanski mediji prenose da će na petosatnom sprovodu biti upriličeni preformansi Steviea Wondera, Ariane Grande i Chaka Khana u čast kraljice soula.

Na sprovodu prisustvuju i bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton i njegova supruga Hillary, američki političar Jesse Jackson i pjevač Smokey Robinson. Brojni fanovi koji su došli da oproste od voljene pjevačice kazali su da su je jako dobro poznavali kroz njene pjesme.

Na ulicama Detroita, iz automobila i kuća, danas odzvanjaju pjesme Arethe Franklin. U hitu iz 1985. godine "Freeway of Love" Franklin je pjevala o putovanju u ružičastom Cadillacu. Tim povodom, u njenu čast 140 ružičastih Cadilaca bit će dio pogrebne povorke.