Muzika
0

Počelo glasanje za muzičku nagradu "Indexi 2009."

FENA
Glasanje za muzičku nagradu "Indexi 2009." počelo je jučer na web stranici organizatora i producenta manifestacije "Panta Rhei" www.indexi.ba.

Riječ je o drugoj regionalnoj muzičkoj nagradi "Indexi" koja će biti održana u okviru manifestacije "Dani muzike". Pripreme za taj događaj su u punom jeku, navodi se u saopćenju "Panta Rhei".

Dodjela godišnje muzičke nagrade "Indexi" u prošloj je godini zabilježila najveće promjene, još od osnivanja 2002. Tada je preimenovana (dotadašnji "Davorin") i postala regionalnog karaktera.

Za ovogodišnju su nagradu već odabrane kategorije za nominacije, uz određene promjene kada je riječ o principu glasanja.

Organizatori su odlučili da od ove godine i publika dobije pravo odabira, zajedno sa stručnim glasačkim tijelom, onih izvođača koji će biti nominirani u svakoj od pojedinačnih kategorija.

Utvrđeno je 11 kategorija - Pop album godine, Rock album godine, Blues, dub, reggae & all, Hip hop album godine, Etno-world album godine, Projekt album godine, Najbolji bend, Muški izvođač godine, Ženski izvođač godine, Koncertni događaj godine te Internacionalna (regionalna) saradnja.

Uvedeno je i posebno glasanje za debitante u sedam kategorija - Rock album godine, Metal album godine, Hip hop album godine, R&B / Blues / Funk album godine, Pop album godine, Etno album godine te Novi izvođač godine.

U svakoj od tih kategorija bit će izabrani nominirani koji će se direktno takmičiti za nagradu "Indexi", pri čemu će ravnopravno svoj glas dati glasači i stručno glasačko tijelo.

Glasajte i vi na www.indexi.ba.