Depeche Mode
0

Počele pripreme za "Tour of the Universe 2009"

Sarajevo-x.com
Slavna grupa Depeche Mode je počela s pripremama za svjetsku turneju "Tour of the Universe 2009", u sklopu koje će promovirati svoj album "Sounds of the Universe", koji bi trebao izaći 21. aprila, objavio je BBC.

Frontmen grupe Depeche Mode, Dave Gahan, je izjavio za BBC da je on ljubitelj melanholičnih pjesama u kojima je tekst puno važniji od melodije i upravo takve pjesme njegov bend i izvodi, što je vjerovatno i razlog zbog kojeg je Depeche Mode popularan toliko godina.

"Svako od nas voli određenu vrstu muzike, a ja sam ljubitelj balada u kojima je dobra melodija savršeno uklopljena sa još boljim tekstom. Takve pjesme su dio mene, ja se jednostavno poistovjećujem s njima", kazao je legendarni Gahan.

Ovaj popularni bend je za trideset godina svoga postojanja prodao više od 100 miliona albuma diljem svijeta, a tokom njihove posljednje turneje više od 2,8 miliona ljudi posjetilo je njihove koncerte.

Njihov album "Sounds of the Universe" izlazi 21. aprila nakon čega kreću sa svjetskom turnejom "Tour of the Universe 2009".

Četveromjesečna turneja počinje koncertom u Tel Avivu 10. maja, a "obilazak univerzuma" Depeche Mode će završiti koncertom u Floridi 5. septembra.

Legendarni bend će u sklopu turneje održati čak osam koncerata u Njemačkoj, dva u Los Anglesu, a nastupi su planirani i u Mađarskoj, Bugarskoj, Latviji i susjednoj Hrvatskoj.

Fanovima grupe Depeche Mode najavljeni album će biti dostupan kao boks set, odnosno sastojat će se od dva diska i jednog DVD-ja.

"Ponekad naiđe period kada nemamo inspiraciju za snimanje pjesama, a nekada nam to veoma dobro ide, pa bude i "viška" materijala, kao što je sada slučaj",kazao je lider grupe, dodajući da se često prepirao s Martinom, članom benda Depeche Mode, koji je želio neke pjesme koje su se Gahanu sviđale staviti na posljednje mjestu u albumu.

"Govorio sam mu da to ne čini, ali na kraju smo ipak morali tako uraditi jer posjedujemo dosta materijala kojeg želimo objaviti ovim albumom", kazao je legendarni roker.

Na albumu koji izlazi u aprilu naće se i dvije Gohanove autorske pjesme: "Hole to Feed" i "Come Back", saznaje BBC od menadžera grupe Depeche Mode, Jonathana Kesslera.

"Momci iz ovog benda su potpuno različite osobe, ali mislim da je upravo to ono što ih drži na okupu sve ove godine i čini da skoro sve njihove pjesme postanu svjetski hit. Andy Fletcher više naginje ka pop muzici, Martin Core je negdje između popa i rocka, dok je Dave "okorjeli" rocker i sve to se savršeno uklapa", kazao je Kessler dodajući da njihovi glasovi zvuče kao jedan.

"Tokom ovih 30 godina postojanja imali su brojne uspone i padove u karijeri, ali uvijek su uspijevali dignute glave izvući se iz problema i nastaviti s karijerom koja je izgleda tek sada na vrhuncu", naglasio je menadžer grupe Depeche Mode.