Dobra prilika za muzičare
0

Počele pripreme za manifestaciju 'Indexi 2010'

Sarajevo-x.com
Pripreme za Regionalnu muzičku nagradu Indexi već su u toku i ubrzano se prikupljaju informacije o albumima objavljenim 2009. godine u BiH i regionu. Kao i prošle godine, nagradu Indexi '10 dobiće afirmisani muzičari koji već godinama ostavljaju svoj trag na muzičkom plavetnilu, a velika pažnja ponovo će se posvetiti i mladim izvođačima, koji ove godine prave svoje prve korake u ritmu muzike.

Pored priznanja, mladim izvodjacima otvorit će se i vrata ka Evropi, dajući im šansu da predstave region na narednom festivalu Castrocaro u Italiji.

Organizator agencija Panta Rhei iz Sarajeva podsjeća da se na ovom, drugom po redu festivalu u Italiji nakon San Rema, ove godine predstavio mladi Armin Muzaferija, koji se među 300 izvođača plasirao u polufinale.

Ove godine zvanična boja manifestacije je ljubičasta; ljubičasta koja potiče kreativnost i estetsko izražavanje, označava delikatne, osjećajne osobe visokih ideala, a oko sebe stvara harmoničnu atmosferu, druželjubivost i slogu - sve vrijednosti koje se žele podstaći kod naših umjetnika koji stasavaju i koji će u narednim mjesecima i godinama obilježavati domaću muzičku scenu.