Pink Floyd tribute show
20

VIDEO / Počela prodaja ulaznica za koncerte Brit Floyda u BiH

Klix.ba
Svakim danom turneje "A foot in the door", koja uveliko traje po Sjevernoj Americi i Engleskoj, Brit Floyd oduševljava sve veći broj obožavatelja Pink Floyda svojim vrhunskim audiovizuelnim nastupom, koji sa pravom može ponijeti epitet "The World's Greatest Pink Floyd show".

Od 5. oktobra kreću i na evropski dio turneje u okviru koje će pored velikh metropola kao što su Pariz, Beč, Madrid, Prag i ostalih 50 gradova posjetiti i Sarajevo i Banjoj Luku. Koncerti u Bosni i Hercegovini su zakazani za 3. novembar u sarajevskoj dvorani Juan Antonio Samaranch i 6. novembra u dvorani Borik u Banjoj Luci.

Brit Floyd su 2010. godine u Liverpoolu osnovali Chas Cole, voditelj agencije CMP Entertainment, i Damian Darlington, gitarist i muzički direktor Brit Floyda (koji je imao priliku svirati Davidu Gilmouru na proslavi njegovog 50. rođendana, 1996. u Londonu).

Turneja je posvećena aktuelnom kompilacijskom "Greatest hits" albumu Pink Floyda "A Foot In The Door", a vizuelno je koncipirana prema posljednjoj turneji Pink Flyoda, "Division Bell Tour" iz 1994. i uključuje identičnu rasvjetu i videoprojekcije za svaku pjesmu.

Na koncertu, koji traje više od dva sata, Brit Floyd izvode većinu hitova iz svih razdoblja Pink Floyda, pa tako i one s najpopularnijeg izdanja, multiplatinastog albuma "The Wall" (1979). Kao dodatni bonus, zbog zahtjeva publike, novi show Brit Floyda uključivat će i punu, 23 minute dugu izvedbu pjesme "Echoes".

Inače na prošlogodišnjoj turneji gledalo ih je više od 250.000 ljudi, a nastupili su i u najpoznatijoj londonskoj dvorani Royal Albert Hall.

Iako cijene ulaznica na turneji prelaze i 100 KM, publika u BiH će imati priliku da uživa u ovom istinskom spektaklu po cijenama prilagođenim našem standardu. Cijene ulaznica za Sarajevo i Banju Luku su identične i od 4. septembra se mogu kupiti putem Kupikartu.ba i njihove prodajne mreže širom BiH po cijeni od 29,90 KM za parter, te 24,90 i 34,90 KM za tribine.