U Sarajevu
53

Počela prodaja ulaznica za koncert "Sarajevo Big Band i prijatelji" posvećen Kemalu Montenu

I. S.
Foto: Spektroom
Foto: Spektroom
Tradicionalni novogodišnji koncert "Sarajevo Big Band i prijatelji" ove će godine biti posvećen stvaralaštvu Kemala Montena, a održat će se u velikoj dvorani sarajevskog BKC-a 28. decembra u 20 sati.

Sarajevo Big Band će na ovaj način dati svoj prilog očuvanju domaćeg stvaralaštva i podsjetiti na veliki stvaralački opus Kemala Montena koji je svojim pjesmama ostavio neizbrisiv trag na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni kao pjevač, kantautor i šansonjer.

Publika će imati priliku uživati u nezaboravnim pjesmama koje će biti izvedene u autorskim aranžmanima Ranka Rihtmana, pisanim specijalno za prepoznatljiv i osebujan zvuk Sarajevo Big Banda, kao i u nastupu i neponovljivoj interpretaciji vrhunskih vokalnih solista.

Uz stalnu postavu banda, koja broji 25 muzičara, kompozicije Kemala Montena će intrepretirati poznati bh umjetnici: Boško Jović - gitara, Damir Imamović, Renata Kurtalić, Jasna Gospić - Sparavalo, Nermin Puškar, Dino Šaran, Zlatan Fazlić - Fazla i  Alen Lemešević.

Cijeli koncert će se odvijati pod dirigentskom palicom velikog maestra Ranka Rihtmana. Koncert se organizuje u koprodukciji između JU Bosanski kulturni centar KS i Sarajevo Big Banda. Pokrovitelji su: Grad Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Ulaznice se od srijede, 29. novembra 2023. mogu rezervisati putem telefona 063 505 000 te kupiti u BKC-u.