{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ploča sa potpisom Tošeta Proeskog postavljena u Foči

F
16.9.2011. u 18:06
0
1
Ploča sa potpisom Tošeta Proeskog postavljena u Foči
0
Ploča sa potpisom Tošeta Proeskog postavljena u Foči
Ploča sa potpisom Tošeta Proeskog "Ve sakam site“ (Sve vas volim) danas je postavljena u novoizgrađenom Parku prijatelja u Foči.
U okviru manifestacije "Dani makedonske (kruševske) muzike, hrane i vina“ ploču su postavili gradonačelnik Kruševa iz Makedonije Vasilčo Damčeski i načelnik Foče Zdravko Krsmanović.

"Ovim protokolom želimo da približimo dva naroda i dva grada, jer imamo mnogo toga zajedničkog. Želja nam je da sa Fočom ostvarimo saradnju na kulturnom, obrazovnom, turističkom i sportskom planu, i ovaj protokol sigurno neće ostati samo slovo na papiru", istakao je gradonačelnik Kruševa Vasilčo Damčeski.

Potpisivanju protokola o saradnji prisustvovali su i ambasador Makedonije u BiH Rami Redžepi i ambasador BiH u Makedoniji Milan Balaban.

Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović ocijenio je da prisustvo ambasadora obje zemlje pokazuje da ovo nije samo bratimljenje dva grada već i mnogo šire.

“Sama priča da je Toše Proeski, balkanska legenda, rođen i sahranjen u Kruševu, da je to grad na najvećoj nadmorskoj visini na Balkanu, da je simbol rađanja makedonske slobode i državnosti, pokazuje da je to grad koji ima dušu i grad koji šalje široke poruke. A i Foča baštini slobodu, ljubav i duhovnost i hoće saradnju na cijelom Balkanu“, kazao je Krsmanović.

Nakon otkrivanja ploče u Parku prijatelja, pored rijeke Ćehotine, načelnici dva grada posadili su dva drveta u znak ostvarivanja prijateljskih veza između ove dvije opštine.

Manifestacija "Dani makedonske (kruševske) muzike, hrane i vina“ u Foči bit će nastavljena otvaranjem izložbe umjetničkih fotografija iz Kruševa, promocijom makedonske hrane i vina, i koncertom kulturno-umjetničkih društava "Naum Naumovski Borče“ iz Kruševa i "Vila“ iz Foče.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: