19. aprila
0

Plavi orkestar regionalnu turneju počinje koncertom u Zetri

Klix.ba
Bend Plavi orkestar 19. aprila započet će svoju veliku regionalnu turneju koncertom u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani Zetra

Koncertom u Zetri Plavi orkestar će, trinaest godina nakon posljednjeg koncerta za svoje sugrađane, prvi put predstaviti pjesme sa novog albuma "Sedam".

Za ovaj koncert Plavi orkestar priprema svojevrsni spektakl. Publika će imati priliku uživati, osim u dobrim starim hitovima i novim pjesmama, i u jedinstvenom posebno kreiranom prostoru kao i cjelokupnom programu kojeg spremaju za sarajevsku publiku, koju u Zetri očekuju brojna iznenađenja.

Plavi orkestar je jedna od najpopularnijih grupa sa područja bivše Jugoslavije. Osnovana je u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) 1983. godine. Do 1992. Plavi orkestar je u muzičkim enciklopedijama označen kao jedan od "kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka".

Do sada su izdali sedam albuma koji su prodani u više od 4 miliona kopija na tržištima bivše Jugoslavije i šire. Održali su 4.500 koncerata na području bivše Jugoslavije, Švedske, Švicarske, Njemačke, Poljske, i drugih zemalja. Svoju popularnost su zadržali i do današnjih dana.

Bend čine: Saša Lošić, Saša Zalepugin, Admir Ćeremida i Mladen Pavičić.

U petak, 19. aprila u Zetri Plavi orkestar, na radost brojnih obožavatelja konačno opet svira nakon trinaest godina za sarajevsku publiku.

Karte za ovaj veliki muzički spektakl u prodaju će biti puštene 15. marta.