"Ti misliš da je meni lako"
0

Plavi orkestar i Dragana Mirković snimili spot

Klix.ba
Apokaliptične scene budućnosti sa snimanja videospota za pjesmu "Ti misliš da je meni lako" sa novog albuma Plavog Orkestra, u kojem se kao gošća pojavljuje Dragana Mirković, predstavljaju viziju u kojoj i u najtežim trenucima muzika ostaje svijetla tačka iz koje se ponovo razvija bolji svijet.

Spot je snimljen u videoprodukciji DM-sat, snimljen je RED kamerom a u njemu su učestvovali plesači, bikeri i mnogobrojni statisti.

Akteri ovog muzičkog videa kažu da dugo nisu tako uživali u snimanju, na setu je vladala vedra atmosfera koju su uspjela prenijeti i na sam video. Loša i Dragana su otkrili i novu strast, te su se na snimanju u nekoliko navrata takmičili u više disciplina vožnje motorima.

Poznanstvo Dragane Mirković i članova Plavog Orkestra datira još iz 1985. godine, kada su predstavljali najmlađe zvijezde na muzičkom nebu bivše Jugoslavije. Postoje čak i zajedničke fotografije iz tog vremena, koje je pronašla Dragana sređujući svoje stare fotoalbume.

"Pjesma koju ćete uskoro čuti izazvat će sve samo ne ravnodušnost", rekao je u šali Saša Losić. "Ti misliš da je meni lako" je novi single Plavog Orkestra sa istoimenog albuma, koji pod etiketom izdavačke kuće Dallas records početkom juna treba ugledati svjetlo dana.