Postignut dogovor
32

Plavi orkestar će uvesti Tuzlake u 2019. godinu na Trgu slobode

Piše: A. K.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Poznati muzički bend Plavi orkestar Tuzlake će uvesti u novu, 2019. godinu, na Trgu slobode u ovom gradu. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Program za javni doček Nove godine na otvorenom u Tuzli još uvijek nije u cijelosti sastavljen, ali je sigurno da će Tuzlaci u novo ljeto ući uz popularnu grupu koju predvodi Saša Lošić Loša.

"Postignut je dogovor s Plavim orkestrom vezano za javni doček Nove godine u Tuzli. Sve vrijeme decembra i januara bit će 'živo' na Trgu slobode gdje ćemo s poduzetnicima napraviti drveni grad u kojem će biti zabavno svake večeri. Jednom sedmično ćemo imati veći događaj, a posebnu ćemo pažnju posvetiti pravoslavnom i katoličkom Božiću te Novoj godini. Svi sadržaji će biti upriličeni pod nazivom 'Zimska čarolija'", rekao je Imamović za Klix.ba.

Posljednjeg dana decembra bit će upriličena i proslava Dječije nove godine s posebnim sadržajima za najmlađe Tuzlake.

Uskoro se očekuje početak radova na ukrašavanju glavnih gradskih ulica kao i Trga slobode.

Inače, Tuzlaci već nekoliko imaju priliku Novu godinu proslavljati na Trgu slobode, a nakon Amela Ćurića 2016. i grupe The Frajle 2017. posljednje noći 2018. u grad na zrnu soli stiže popularni Plavi orkestar uz čije su hitove stasale brojne generacije.