V. Britanija
0

Pjevajući rasplakao publiku i žiri

FENA
Britanci i dalje kroz nekoliko reality showova bjesomučno traže glazbene i ine talente, a prva epizoda druge sezone emisije "Britain's Got Talent" oduševila je javnost zahvaljujući 13-godišnjem dječaku.

Andrew Johnston svojom je izvedbom rasplakao publiku, žiri i milijune gledatelja pred malim ekranima, a brojni se menadžeri već otimaju za talentiranog dječaka koji je otvoreno priznao kako je izložen nasilju u školi. "Imaš više talenta nego svi oni zajedno", oduševljeno mu je poručio žiri.

Andrew Johnston pjeva od svoje šeste godine, no ne bavi se, poput većine svojih vršnjaka, pop glazbom. Operno pjevanje počelo ga je, kaže, zanimati i prije nego što je prohodao, a zbog svog hobija, nesvakidašnjeg kad su u pitanju školarci, već je dugi niz godina glavna meta u svojoj školi.

Kratkom, ali maestralnom izvedbom zaradio je prolaz u drugu fazu natjecanja, u kojoj žiri ipak očekuje nešto više od ispovijedi i nekoliko tonova.

"Sljedeći put kad dođeš na ovu pozornicu, pogledaj me u oči i reci - Ja mogu pobijediti na ovom natjecanju!", poručio mu je Simon Cowell, glazbeni producent zbog čijih su zlobnih komentara brojni natjecatelji emisije godinama napuštali u suzama.