Muzika
0

Pjevačica Pink u Zagrebu

FENA
Pjevačica Pink, će 15. decembra u okviru evropske turneje gostovati u zagrebačkoj dvorani KC "Dražen Petrović".

Alecia Beth Moore, poznatija kao Pink, sa svojim najnovijim albumom "I'M Not Dead" osvojila je vrhove svijetskih top lista i u prve dvije sedmice ga prodala u 1.300.000 primjeraka.

Njen hit singl i videospot pjesme "Stupid Girls", u kojemu kritikuje Paris Hilton, Jessicu Simpson i slične zvijezde, osvojio je nagradu MTV za najbolji pop-videospot.

Pink je pjevala gospel u crnačkoj crkvi, bila je pjevačica u punk bendu, pjevala je back-vokale za rap grupu "Scratch N' Smoove", bila klinka u skateboard klubu... Imala je samo 16 godina kada su L.A. Reid i Babyface preuzeli brigu za njenu karijeru. Oni su kasnije isproducirali njen album "Can't Take Me Home" i vinuli je u zvijezde kao solo pjevačicu.

Debitantski singl "There You Go" ubrzo je postao zlatan i ušao na Top 10. Pjesma "Most Girls" ju je slijedila, kao i "You Make Me Sick". Pink je nominirana za najboljeg novog izvođača na MTV Video Music Award. Pridružila se Christini Aguileri, Lil' Kim, Myi i Missy "Misdemeanor" Elliott u njihovoj obradi mega hita iz 70-ih "Lady Marmalade" za soundtrack filma "Moulin Rouge", te kasnije uživala u svom prvom broj 1 hitu na gotovo svim svjetskim top listama. MTV je proglasio spot te pjesme videom godine i najboljim spotom iz filma.

Svijetski uspjeh bilježi hit singlom "Get The Party Started" 2001. godine, a slijede planetarni uspjesi i sa "Try This" 2003. godine. U svom buntovničkom stilu muzičku javnost je ponovo uzburkala sa posljednjim ostvarenjem "I'M Not Dead" i hitom "Stupid Girls".