Bivša Feminnemka
15

Pjevačica Ivana Marić predstavila novi singl "Ne žalim" i oduševila publiku

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
"Ne žalim" naziv je novog singla pjevačice Ivane Marić, nekadašnje članice grupe Feminnem.

Aranžman i muziku radio je Alen Lemešević, dok je autor teksta Armin Redžić.

"Konačno nešto što smo čekali godinama! Kakav talenat, kakav tekst. Ovo će biti takav hit", "Već je ušla u uho", "Bravo", Bravo Ivana! Vrhunska stvar", komentari su publike.

Ivana je rođena u Čapljini 1982. godine je od ranog djetinjstva pjevala po dječjim festivalima i nastupala u folkloru. Godine 1999. godine je nastupila na festivalu Melodije Mostara s pjesmom "Daj da vratim se", gdje osvaja nagradu za najboljeg debitanta. Tokom školovanja u Zagrebu, prijavljuje se na audiciju za muzički show "Hrvatski Idol" gdje uspijeva ući među deset najboljih.

Godine 2004. godine zajedno s Nedom Parmać i Pamelom Ramljak osniva grupu Feminnem i snimaju prvi singl "Volim te, mrzim te", a već 2005. godine nastupaju na Pjesmi Eurovizije u Kijevu kao predstavnice Bosne i Hercegovine. Nakon toga izdaju prvi studijski album "Feminnem Show" i nekoliko upješnih singlova.

Početkom 2008. godine Ivana napušta grupu i započinje solističku karijeru. Početkom 2013. godine izdaje svoj prvi samostali album "Hodaj".