Kako provode život
13

Pjevači u izolaciji: Bukovica "zaglavio" na Floridi, Ćurić otkrio ko mu najviše nedostaje

E. Sk.
Bukovica, Kaliopi, Ćurić
Bukovica, Kaliopi, Ćurić
Život u izolaciji nikome nije lagan pa tako ni pjevačima koji su svoj život podredili sceni. Koncerti, svirke, publika, putovanja... sve se to "ugasilo" preko noći pojavom pandemije koronavirusa i poruka je bila jednaka za sve, a ona glasi "ostanite kod kuće".

Mada su sve njihove koncertne aktivnosti odgođene do daljnjeg, većina njih pronašla je rješenje i preko svojih društvenih mreža iz svoje dnevne sobe komuniciraju s publikom, pjevaju im i šalju poruke podrške kako bi što lakše ujedinjenim snagama prošli kroz pandemiju i vratili se "normalnom" životu.

A šta će prvo uraditi nakon što završi izolacija i šta im najviše nedostaje pitali smo neke od njih. Dok jedni jedva čekaju da se završi izolacija, kako bi mogli ući u studio, drugima nedostaju kafa i druženje s prijateljima.

Kaliopi
Kaliopi

"Trenutno mi je dan kraći nego prije. I dalje radim. I dalje sam u kontaktu s mojim fanovima. Iako smo u izolaciji, ne dozvoljavam da nas pandemija i virus pobijede. Održavam redovna live druženja na Instagramu i mini unplugged koncerte iz moje dnevne sobe svake sedmice u 20 sati na Facebooku. Kreirala sam za njih priču gdje mogu biti kreativni i takmičiti se", kaže nam makedonska pjevačica Kaliopi.

S nestrpljenjem iščekuje, dodaje, da sve ovo prođe, što bezbolnije za sve.

"Otići će korona, a mi ćemo imati jednu divnu priču iza sebe umjesto da je pamtimo po lošim stvarima. Nakon ove izolacije jedva čekam da zagrlim sina i da uđem u studio s Romeom. Da snimamo nove pjesme i da opet obradujem svoje fanove. Samo da smo živi i zdravi, to je najvažnije", poručuje Kaliopi.

A jedan od onih koji je "zaglavio" na sunčanoj Floridi, gdje inače radno provodi nekoliko mjeseci godišnje, jeste Emir Bukovica, lider benda Emir & Frozen Camels. Ipak, ovaj put Bukovica nije namjeravao ostati toliko dugo na Floridi, ali s obzirom na novonastalu situaciju, nije imao drugog izbora.

Emir Bukovica na Floridi
Emir Bukovica na Floridi

"Taman kad sam došao na Floridu, negdje 5. marta, u svijetu se pojavio koronavirus. Ima i na Floridi žrtava nažalost. Florida je sama ogromna pa je tu socijalnu distancu lakše održati. Problem je u gusto naseljenim područjima kao što je New York. Ovdje nema nikakvih zabrana, nema policijskog sata. Ali, problem je jer su mi otkazani letovi za Evropu. Nedostaje mi porodica, posebno kćerka Amman", priznaje Bukovica.

Amelu Ćuriću trenutno najviše nedostaju roditelji koji žive u Gračanici.

"Prvo što ću napraviti kad prođe izolacija jeste to da ću posjetiti i zagrliti svoje roditelje, sestru i njenu djecu. Moram priznati da mi najviše nedostaje period kada sam normalno prao ruke, a ne ovako gulio kožu do kosti", kroz smijeh kaže Amel.

Amel Ćurić (Foto: Klix.ba)
Amel Ćurić (Foto: Klix.ba)

Almas Smajlović, frontmen sarajevskog rock benda Erogene zone, želi nastaviti rad na novim pjesmama koje je počeo snimati prije pojave koronavirusa. Ipak, porodica je za njega prioritet.

"Kad sve ovo završi, prvo ću se vidjeti s roditeljima i porodicom, naravno i prijateljima, svi mi oni nedostaju. Navikao sam da se viđam s njima skoro svakodnevno. Nedostaju mi i dnevne kafe s prijateljima. Što se tiče muzike, ima puno toga što sam započeo. Prije svega, trebao sam objaviti i novu pjesmu 'Bol' i raditi videospot koji je bio dogovoren u martu, kao i objaviti dugonajavljivani album. Sada ne znam do kada će sve trajati i kakve će biti okolnosti, ali to je plan pa da krenu i svirke", priznaje Smajlović.