"Idemo tvrdo ka Mamići"
19

Pjesma Vojka V i Gršea sve slušanija zbog Zorana Mamića: Zoki, napravio si dobar PR

I. S.
Foto: Pixsell/Miroslav Lelas
Foto: Pixsell/Miroslav Lelas
Pjesma "Mamići" hrvatskih repera Vojka V i Gršea postaje sve popularnija zahvaljujući tužbi koju je protiv njih pokrenuo Zoran Mamić.

Jučer je za samo nekoliko sati preslušana je više od 20.000 puta. Iako je objavljena prije godinu dana, njena slušanost nastavlja rasti.

"Nisam ni znao za ovu pjesmu dok nisam pročitao da ih je Zoki tužio za klevetu. Bravo Zoki, napravio si dobar PR za pjesmu koja je odlična, stalno mi ide na repeat", napisao je jedan korisnik YouTubea.

"Tek sam sada čuo za ovu stvar. Dečki nisu lagali. Bravo Zoki Koka što si reklamirao pjesmu. Odje* za klan Mamići", također je jedan od komentara.

Kao što je već poznato, Mamić je tužio repere zbog stihova "Idemo tvrdo ka Mamići, idemo tvrdo ka Mamići. Vadi se kesica, počinje pressica. Zdravko i Zoki, stalno na koki. Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići. Uzmemo paricu, prijeđemo granicu. Zoki i Zdravko, nećemo u zatvor".

Mamićeva advokatica rekla je na jučerašnjem ročištu da "95 posto teksta pjesme 'Mamići' nije u tužbi, nego neistinita tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu".

Mamić je od repera tražio izvinjenje zbog stihova, što su oni odbili. Nekadašnji trener Dinama se nije pojavio na sudu zato što bi bio uhapšen čim bi prešao granicu.