Michael Jackson
0

Pjesma "This is It" ipak nije tako nova

SRNA
Ispostavilo se da prva pjesma objavljena nakon smrti Michaela Jacksona, koja je juče najavljena kao "nova", ipak nije tako nova.

Nakon više špekulacija da je pjesma stara više decenija, predstavnik specijalne administracije za Jacksonovo imanje potvrdio je da je "This is It" napisana početkom osamdesetih i da je koautor Paul Anka (68).

Anka je dobio 50 odsto autorskih prava na pjesmu, što bi, prema ocjenama analitičara, trebalo da bude veoma isplativo za pjevača, ali isto toliki gubitak za Jacksonove.

Pjesmu su zajednički napisali Micheal Jackson i Paul Anka 1983. godine i njen tadašnji naziv  bio je "I Never Heard" (Nikad nisam čuo) i bila je namijenjena za Ankin album. 

Međutim, dogovor je propao i Jackson je uzeo glavne snimke dok je i Anka dobio svoje kopije.

Pjesma je objavljena 1991. godine nakon što je Anka dao nepoznatom latinskom pjevaču po imenu "Safire".

Obe pjesme imaju iste vokalne i piano dionice, mada "This is It" sadrži  pozadinske vokale Jacksonove braće. Međutim, "This is It" najavljena je kao nova Jacksonova pjesma koja je jedna od više neobjavljenih snimaka koji bi trebalo da se pojave u sljedećih nekoliko godina.
<a class="text-magazin hover:underline" href="http://michaeljackson.com/">Pjesma</a> je objavljena na internetu četiri mjeseca nakon smrti "kralja popa" od predoziranosti prepisanim lijekovima.

Fanovi će pjesmu dobiti u sklopu duplog CD-a koji bi trebalo da izađe 28. oktobra istovremeno kada i film "This is It" sa snimcima Jacksona na probama pred turneju.