Muzika
0

Pjesma "Love in Rewind" predstavljena u Rumuniji, Bugarskoj i Makedoniji

FENA
Tim BH Eurosong 2011. predvođen Dinom Merlinom, predstavnikom BiH na 56. takmičenju za pjesmu Evrovizije, u proteklih nekoliko dana boravio je u Rumuniji, Bugarskoj i Makedoniji u cilju promocije pjesme "Love in Rewind".

Saradnjom Radio-televizije BiH i Javnih servisa Rumunije, Bugarske i Makedonije realizirana su gostovanja BH Eurosong tima u najgledanijim TV i radioemisijama, saopćeno je iz Press službe BH Eurosong 2011.

Tako je Dino Merlin, s ostalim članovima ekipe koja će biti na sceni Esprit Arene u Dusseldorfu, 9. aprila nastupio na specijalnom evrovizijskom koncertu koji je Radio-televizija Rumunije organizirala u povodu odlaska svojih predstavnika na Eurosong.

Već s prvim taktovima pjesme "Love in Rewind" prisutna publika je aplauzom pozdravila bh. ekipu na sceni, te pokazala da je pjesma predstavnica BiH već poznata među evrovizijskim fanovima.

Dino Merlin se susreo i s predstavnicima Moldavije, Slovačke i domaćinima grupom Hotel FM.

Odmah po završetku nastupa uslijedili su intervjui za mnogobrojne rumunske medije.

Promotivna turneja BH Eurosong tima nastavljena je odlaskom u Sofiju, gdje je upriličeno snimanje emisije "Shouto na Slavi", jednog od najuspješnijih televizijskih projekata koji se emitira u Bugarskoj, a čija gledanost se mjeri u milionima širom Balkana.

Vrlo uspješan start promotivne turneje u Bugarskoj nastavljan je slijedećeg dana gostovanjem u jutarnjem programu Bugarske nacionalne televizije, koji i pored brojnih programa sličnog sadržaja u realizaciji komercijalnih televizijskih stanica još uvijek drži primat u gledanosti na teritoriji cijele Bugarske.

Ovim gostovanjem, kao i intervjuom za Bugarski nacionalni radio završena je posjeta Sofiji odakle se bh. tim uputio prema Makedoniji.

Tamo je Dino Merlin gostovao u emisiji "100% Eurosong" koja se emitira na RTV Makedonija, ali i na tamošnjem nacionalnom radiju.

Nakon ovog dijela promotivne turneje Dino Merlin će u sklopu redovnih koncertnih aktivosti pjesmu "Love in Rewind" naredne sedmice izvesti i pred publikom u Švedskoj i Danskoj.