Bh. muzičari o "Munji i gromu"
0

"Pjesma je dobra, ali Vukašin mora još raditi"

Sarajevo-x.com
Vukašin Brajić i Dino Šaran
Vukašin Brajić i Dino Šaran
Vukašin Brajić, ovogodišnji predstavnik BiH na Eurosongu u Oslu, sinoć je premijerno izveo pjesmu "Munja i grom" autora Dine Šarana. Javnost je podijeljena. Jedni tvrde kako je pjesma vrhunska, dok drugi pak smatraju kako pjesma i nije baš "zvučna" za takmičenje kakvo je Eurosong.

"Smatram da je tekst vrhunski, a i pjevač je odličan. Refren bi mogao biti malo ekspresivniji, ali svakako dobro zvuči i bilo bi dobro kada bi Vukašin na Eurosongu otpjevao englesku verziju pjesme", kazao je za Sarajevo-x.com profesor Besim Spahić, komunikolog, glumac, tekstopisac i muzičar.

Sličnog mišljenja je i Ismeta Dervoz.

"Radi se o apsolutno dobroj pjesmi sa lijepo rockerskom podlogom i veoma se razlikuje od ostalih koje smo do sada slušali, međutim mora se malo više poraditi na nastupu", kazala je Dervoz, dodajući kako je još uvijek rano prognozirati plasman bh. pjesme predstavnice.

Pjesmu koju potpisuje Dino Šaran, frontmen benda Letu štuke pohvalili su brojni bh. muzičari, međutim, smatraju kako Brajić nije pokazao vokalne sposobnosti koje zapravo posjeduje.

"Na prvo slušanje pjesma mi se nije nije svidjela, no kada sam je poslušao drugi, zatim treći put shvatio sam da se radi o veoma dobroj pjesmi. No, za moj ukus je ipak malo prespora. Također, mislim kako pjesma nije baš 'legla' Vukašinu i smatram da je bolje pjevao u Operaciji trijumf. On ima odlične vokalne sposobnosti i nadam se da će se do takmičenja u Oslu popraviti, mada je možda sinoć imao i veliku tremu", kazao je za Sarajevo-x.com Amel Ćurić.

Pjesmu "Munj i grom" i izvedbu bh. predstavnika Vukašina Brajića je pohvalila i Ivana Brdar iz grupe KillingJazzHardCoreBaby.

"Pjesma je OK. Drago mi je što nas mlada osoba predstavlja i vjerujem da će dobro proći, jer je pjesma posve drugačija od ostalih i lijepo zvuči", kazala je Brdar.

Almas Smajlović, frontmen benda Erogene zone, je također prokomentarisao pjesmu predstavnicu na ovogodišnjem Eurosongu u Norveškoj, ali na svoj način.

"Mislim da bismo trebali iduće godine poslati Almu Čardžić, dugo je nije bilo na Eurosongu", kazao je Smajlović.