Muzička obljetnica
73

Pjesma "Baby One More Time" pop dive Britney Spears "napunila" 20 godina

Klix.ba
Jučer je svjetski pop hit "Baby One More Time", koji izvodi američka muzička diva Britney Spears, obilježio 20 godina od objavljivanja.

Jedna od pjesama koja je u potpunosti promijenila svjetsku pop scenu je debitantski singl Britney Spears "Baby One More Time".

Jučer je ova 36-ogodišnja pevačica podijelila kratki videoisječak na svom Twitter nalogu upravo u čast globalnog hita iz 1998. godine koji je "napunio" 20 godina.

U opisu navedenog videa Britney Spears se zahvalila svim svojim fanovima koji podržavaju njen rad tokom svih ovih godina.

Pjevačica je također objavila i kratki video na svom YouTube kanalu koji je u cijelosti posvećen 20. godišnjici njenog hita "Baby One More Time". U kratkom snimku prikazani su kadrovi muzičkog videa navedene pjesme, kao i isječci sa seta i neki intervjui koje je dala za medije.

U vrijeme objavljivanja singla ni sama Britney nije slutila da će joj upravo "Baby One More Time" donijeti svjetsku slavu.

Nakon odslušanog demosnimka pjesme koju je napisao Max Martin Spears se složila da bi trebala otići u Švedsku i tamo snimiti pjesmu, kao i nekoliko drugih singlova koji su se trebali naći na njenom prvom albumu.

Iako je bila relativno nepoznata pjevačica u vrijeme njenog objavljivanja, pjesma se dugo zadržala na vrhu svjetskih muzičkih ljestvica, a do danas je prodato više od deset miliona primjeraka navedenog singla, navodi Billboard.