Muzika
41

Piloti pred koncert u Zenici: Svijet je lijep kada sanjamo, moramo naučiti i graditi

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
U Cabaret klubu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici danas je održana konferencija za novinare povodom koncerta grupe Piloti, koji će biti održan 13. februara u velikoj sali BNP-a.

Osnivač Pilota Zoran Kiki Lesendrić je kazao kako ga za Zenicu vežu fina sjećanja na koncert iz 1980-ih godina koji je održao na stadionu Bilino Polje.

"Kako sam danas ulazio u Zenicu prisjetio sam se koncerta na stadionu i to su bili rock festivali koji su obilježili nastajanje velikih bendova kao što je Zabranjeno pušenje, to su bili događaji koje ne možemo izbrisati iz sjećanja", kazao je Lesendrić.

Za razliku od dosadašnjih turneja, turneja "Svijet je lijep kada sanjamo" publici donosi akustične balade koje su Piloti rijetko svirali na električnim instrumentima.

Lesendrić je kazao kako je uvjeren da će rock scena u Bosni i Hercegovini opstati jer dosta mladih iz godine u godinu uživa u starim hitovima.

"Najgora stvar je prestati raditi. Bio sam u žiriju Demofesta i slušao sam bendove iz Slovenije i Makedonije, a reperi iz Bosne se toliko bave situacijom oko nas i to je pokazatelj da će i rock biti živ kao izraz koji su mlade generacije uvijek prihvatale", dodao je Lesendrić.

Piloti u narednom periodu planiraju i koncerte u Sarajevu i Mostaru, a dosadašnji koncerti i publika Lesendrića su vratili u vrijeme kada je publika znala uživati iako nije vaš fan.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

"Zaista, Bosna i Hercegovina je savršena", rekao je Lesendrić.

Za kraj razgovora osnivač Pilota je kazao kako su ljudi u regionu potvrdili da su poželjeli sanjati i da se nada da će sanjati i 13. februara.

"Poznati smo po tome da znamo napraviti i porušiti, ali trebamo ponovo i graditi", zaključio je Lesendrić.

Cijena ulaznice za koncert koji će početi u 20 sati iznosi 15 KM i može se kupiti na biletarnici Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.