Dodjela u Rijeci
115

Petar Grašo osvojio Porina za pjesmu godine, najbolji album ima Vojko V

Klix.ba
Petar Grašo (Foto: PIxsell)
Foto: PIxsell
Pravi muzički spektakl odigrao se večeras u Rijeci gdje se po 26. put održala dodjela muzičke nagrade Porin.

Večerašnju svečanost otvorio je hor HRT-a i Porin orkestar izvedbom pjesme "U boj, u boj", javljaju hrvatski mediji. Potom su voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić pozdravili prisutne i poželjeli im dobrodošlicu.

Za najbolju voklalnu mušku izvedbu za Porina su bili nominirani Marko Tolja sa pjesmom "Tišina", Petar Grašo i pjesma "Ako te pitaju" te Vojko V sa pjesmom "Ne može". Porin je otišao u ruke Petra Graše.

Kako je kazao prilikom preuzimanja nagrade, nizmjerno je sretan što je nakon 20 godina karijere i 11 nominacija osvojio svog prvog Porina.

"Pitao sam se što da kažem ako osvojim Porin. Ako budem bijesan glupo je, ako budem sretan glupo je. Uglavnom, Porin je imao uspone i padove ne kažem da ja vraćam svrhu Porinu, ali čini mi se da su se zadnjih godina složili i struka i publika i imamo dobre glazbenike" izjavio je Grašo, piše Večernji.

Antonela Doko, Josipa Lisac i Nina Badrić bile su nominirane u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu, a Porina je osvojila Josipa Lisac koja je zbog bolesti bila spriječena doći.

U kategoriji album godine slavio je Vojko V.

"Hvala struci i svima što su gostovali na albumu. Hvala mojoj familiji", rekao je Vojko.

U kategoriji najbolje etno muzike Porin je otišao u ruke grupe Ogenj za album "Domaj". Porina za životno djelo dobio je dirigent, kompozitor, aranžer i bubnjar Silvije Glojnarić.

U kategoriji najbolji album klasične muzike Porina je osvojio Berislav Šipuš za album "Zajedno".

Grupa Ogenj večeras je dobila i drugi Porin u kategoriji novi izvođač godine. U kategoriji najbolji album jazz muzike Porina osvaja "Pandaland" u izvedbi Zvjezdan Ružić sextet.

Porin za poseban doprinos muzici osvojio je Paolo Sfeci, dok su Vatra i Massimo dobitnici Porina za najbolju vokalnu saradnju u pjesmi "Nama se nikud ne žuri".

U kategoriji najbolji pop album slavili su Detourovci koji su Porin dobili za album "Tourdetour".

Na kraju, Porina za pjesmu godine dobio je Petar Grašo s pjesmom "Ako te pitaju". U ovoj kategoriji nominirani su bili grupa Detoru s pjesmom "Bez tebe" , pjesma "Nama se nikud ne žuri" koju izvode Massimo i Vatra, pjesma "Ne može" Vojka V te "Rekao si" koju pjeva Nina Badrić.

"Nisam se nadao da ću dobiti Porin i govor sam potrošio na početku, ali sjetio sam se još nečega. Moram se zahvaliti čovjeku bez kojeg ne bi stajao na ovoj pozornici, on je uzeo moju pjesmu kad sam imao 16 godina. To je Oliver Dragojević. Bilo je to divno druženje na jednom Porinu s Oliverom", kazao je Grašo prilikom preuzimanja još jedne nagrade.