Uskoro koncert u Beogradu
2

Petar Grašo: Nikada Olivera Dragojevića ne bih upotrijebio za samopromociju

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Petar Grašo je negirao navode da spominjanje pokojnog Olivera Dragojevića koristi kako bi promovisao svoj koncert u Beogradu.
U sklopu velike turneje, tokom koje je nastupio u svim velikim arenama diljem regije, Petar Grašo nastupit će 11. novembra u Štark areni u Beogradu. Prilikom jednog od brojnih intervjua, na novinarsko pitanje "Šta očekivati od koncerta?", Petar je odgovorio:

"Izuzetno sam sretan što imam priliku nastupiti u rasprodanim arenama i trudim se na svakom koncertu dati sve od sebe, od najviše razine produkcije, do muzičara i repertoara. Moji koncerti vremeplov su pjesama s kojima smo publika i ja zajedno odrastali. Tokom dvosatnog showa sjetim se kroz neke pjesme meni dragih ljudi, poput Doris, Olivera, Arsena, koji su bili uz mene na mom muzičkom putu. Radujem se što će i beogradska publika imati prilike dijeliti sa mnom ljubav i energiju, koju sam dijelio s publikom diljem regije."

"Stoga su navodi kako Petar Grašo potpuno posvećuje repertoar koncerta Oliverovim pjesmama pogrešno protumačeni, jer dobro je poznato koliko Petrova publika voli upravo njegove hitove. Najbolje to pokazuju i prepune arene s aktualne turneje", izjavila je njegova PR menadžerica Martina Podgorski Knok.

Petar je, naravno, potvrdio ovu informaciju.

"Kao što je i gospođa Vesna Dragojević rekla da sam dio njihove obitelji, tako sam se i ja uvijek osjećao i nikada nikoga ne bih upotrijebio za samopromociju, jer mi nije potrebno, a najmanje Olivera kojeg toliko volim. Na pitanje da li ću se i dalje kroz neke pjesme na svojim koncertima sjećati Olivera - hoću - jer to radim već 20 godina i radit ću zauvijek", naveo je.