Koncert za pamćenje
0

Pekinška patka "spržila" B. Luku, slijedi gostovanje u Sarajevu

Sarajevo-x.com
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Legendarni novosadski punk band Pekinška patka sinoć je u prepunom DFK klubu u Banjoj Luci održao koncert za pamćenje na kojem je uživala publika svih generacija.

Grupa koja je krajem '70-ih godina prošlog vijeka, prema mišljenju mnogih, najavila dolazak tadašnjeg novog muzičkog talasa, sinoć je prvi put gostovala u gradu na Vrbasu.

Zanimljivo je da su svirci u DFK Klubu, uz mlađe ljubitelje punk zvuka, prisustvovale i one nešto starije generacije Banjalučana.

Pekinška patka ostala je zapamćena po hitovima kao što su Bela šljiva, Poderimo rok, Biti ružan, pametan i mlad, Plitka poezija, Bolje da nosim kratku kosu te mnogi drugi.

Na koncertu u Banjoj Luci svirala je originalna postava banda, koju čine Nebojša Čontić, Laslo Pihler Cila, Marinko Vukmanović i Zoran Bulatović.

Sinoćnjom svirkom članovi ovog novosadskog banda dokazali su kako su i nakon tri decenije od objavljivanja svog prvog albuma ostali neizostavan dio punk naslijeđa na ovim prostorima.

Pekinška patka je objavila tri singla i dva albuma, a njihov veliki povratak na muzičku scenu dogodio se na festivalu Exit. Nakon toga su održali nekoliko izuzetnih koncerata u većim gradovima bivše Jugoslavije.

Nakon Banje Luke, legendarni band danas nastupa u Zagrebu, a ljubitelji punk zvuka iz Sarajeva imat će priliku da ih čuju i u glavnom gradu BiH, jer su za 25. decembar zakazali svirku u klubu Sloga.