|

"Pearl Jam" u zagrebačkom Domu sportova

"Pearl Jam" u zagrebačkom Domu sportova
0
F
FENA
4.9.2006. u 10:47
0
komentara
0

dijeljenja
"Pearl Jam" u  zagrebačkom Domu sportova
"Pearl Jam", jedni od najatraktivnijih predstavnika svjetske alter rok scene u okviru evropske turneje koja je počela u Dublinu 23. augusta, prvi put gostovat će i u zagrebačkom Domu sportova 26. septembra.
Na ovom koncertu "Pearl Jam" neće imati predgrupu. U svom grungerskom stilu podsjetit će na najznačajnija ostvarenja tokom protekle karijere, dakle od prvenca albuma "ten" 1991. godine pa do najnovijih uspjeha s ovogodišnjeg albuma "Perl Jam" i pjesama "Worl Wide Suicide" i "Life Wisted".

Karizmatični frontmen Eddie Weder sa svojom ekipom u Zagreb stiže na dan koncerta iz Beča, a poslije koncerta lete prema Ateni bez većeg zadržavanja u hrvatskoj prijestolnici.

Nakon turneje po Australiji, "Pearl Jam" će biti počasni gost slavne irske grupe "U2" na zadnjem koncertu turneje "Vertigo" u Honoluluu na Hawaima.

Fanovi iz Bosne i Hercegovine moći će putovati na zagrebački koncert "Perl Jam" organizovano sa "Music Art" Sarajevo i turističkom agencijom "Otas".

Inače,poslednji put susret sa njima se desio u ljubljanskoj hali "Tivoli" 2000. godine na kojem su bili i njihovi mnogobrojni bh. fanovi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.