Američki rokeri
2

Pearl Jam objavio dokumentarni film "Let's Play Two", kao i istoimeni album

Klix.ba
Članovi američkog rock sastava Pearl Jam predstavljaju film "Let’s Play Two" i istoimeni album.

Kako bi proslavili dva rasprodata nastupa na stadionu Wrigley Field 20. i 22. avgusta 2016. godine za vrijeme World Series Championship sezone tima Chicago Cubs, Pearl Jam su predstavili dokumentarni film, kao i muziku iz filma u vidu istoimenog albuma.

Režiju dokumentarnog filma potpisuje Danny Clinch, dok su se za produkciju pobrinuli Monkeywrench Productions, Tourgigs Productions, Universal Music Publishing Group, Republic Records, FOX Sports, kao i Major League Baseball u saradnji sa kompanijama Milkt Films i Polygram Entertainment.

Frontmen grupe Pearl Jam Eddie Vedder je rođen u Chicagu i vezan je za grad, tim Chicago Cubs, kao i Wrigley Field stadion koji predstavlja svojevrstan spoj muzike i sporta. "Let’s Play Two" obuhvata muzički katalog originalnih pjesama, kao i različitih obrada snimljenih tokom 25 godina duge karijere benda.

"Kroz svoje filmove i fotografije volim da istražujem vezu između benda, fanova i različitih lokacija. Kada se dogodi da su glavni akteri tvog filma članovi sastava Pearl Jam, tim Chicago Cubs, kao i Wrigley Field, znaš da će biti epski", rekao je Danny Clinch o filmu.

Album "Let’s Play Two" u fizičkom i digitalnom obliku donosi čak 17 pjesama u live izdanju, izvedenih tokom legendarnih, ranije spomenutih nastupa.