Muzika
0

Pearl Jam napustili diskografsku kuću

Klix.ba
Članovi grupe Pearl Jam su potvrdili da su napustili svoju diskografsku kuću Epic Records.

Još jedan gubitak za Epic Records - Pearl Jam je objavio da više ne radi sa njima. Objava je, doduše, došla veoma diskretno – nije bilo komentara ni od strane menadžmenta benda, niti od Epica, koji je izdavao njihove albume od njihovog debija Ten iz 1991. godine.

Prije početka njihove turneje po Sjevernoj Americi, basist Jeff Ament je izrazio nezadovoljstvo sa Epicom tj. Sony Musicom. "Naša diskografska kuća trenutno ima problema, pa ćemo sačekati da se oni srede prije nego što izdamo nešto novo.", rekao je Ament. Epic Records je zaista u teškoćama - Ozzy i Kelly Osbourne su nedavno također nestali s liste njihovih klijenata.

Ament je također izjavio da Pearl Jam razgovara i sa drugim diskografskim kućama, uključujući i Clive Davis Records, ali ništa još nije odlučeno. "Želimo raditi negdje gdje su ljudi zaista uzbuđeni što radimo s njima i imamo mnogo ideja o tome šta želimo uraditi.", rekao je Ament. Ova izjava je veoma slična onoj od Kelly Osbourne koja je izjavila da se u Epicu nisu uopće brinuli o njenoj karijeri nakon ostavke Tommya Mottole.