{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pavarotti lažirao posljednji nastup

S
9.4.2008. u 09:20
0
0
Pavarotti lažirao posljednji nastup
0
Pavarotti lažirao posljednji nastup
Operski tenor Luciano Pavarotti odglumio je posljednji nastup na zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine.
Dirigent Leone Magiera otkrio je da je Pavarottijev nastup snimljen unaprijed jer bi nastup uživo bio preopasan za njegovo zdravlje.

Operski pjevač, koji je umro u septembru, imao je dugotrajne bolove, mjesecima prije nego što mu je dijagnosticiran rak gušterače.

Magiera je izjavio da se orkestar pretvarao da svira, da se Luciano pretvarao da pjeva i da se sam on pretvarao da diriguje.

Magiera je dodao da je nastup na kraju prekrasno izgledao i da niko nije bio svjestan tehničkih trikova.

Sve ove pojedinosti Magiera je otkrio u novoj knjizi pod nazivom “Visto Da Vicino” (“Pogled izbliza”), koja je objavljena prošlog mjeseca.

Dirigent, koji je radio s Pavarottijem dugi niz godina, rekao je da je operski pjevač snimio poznatu ariju iz Puccinijeve opere Turandot u studiju u svom rodnom gradu Modeni, a da je orkestar snimio svoj dio posebno.

Pavarottijev bivši menadžer Terri Robson objasnio je da je odluka o lažiranju nastupa donesena zbog izrazito niskih temperatura na večernjem nastupu na otvorenom, objavljuje BBC.

Pavarottiju je dijagnosticiran rak gušterače u ljeto 2006. godine dok se pripremao za oproštajnu turneju.

U mjesecu julu slavni operski tenor je imao operaciju a njegovi koncerti, koji su se trebali održati 2006. godine, prethodno su otkazani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: