Vrata Skenderije otvorena
0

Party će biti održan sa ili bez nastupa DJ-a Carla Coxa

Sarajevo-x.com
"Svjetski poznati DJ Carl Cox trenutno se nalazi u Londonu, te se pronalaze načini da se on prebaci u Pariz odakle bi trebao avionom doći u Sarajevo", rekao je za portal Sarajevo-x.com Klaus Mekić, direktor firme Pro Lux koja je organizator večerašnjeg partya.

Nastup Coxa je najavljen za večeras u sarajevskoj dvorani Skenderija. Mekić kaže da je gotovo cijela dvorana rasprodana i da je pripremljen vrhunski spektakl, te se nada će Cox ipak doći i održati nastup.

Mekić kaže i da slučaju Cox ne uspije doći privatnim avionom u Sarajevo, party u Skenderiji će svakako biti održan a nastupiće DJ-evi koji su već najavljeni, jer bi šteta bilo da se vrata Skenderije zatvore.

Na zvaničnoj internet stranici Aeordroma Sarajevo piše da je let sa londonskog aerodroma prema Sarajevu otkazan. Avion je trebao sletiti u 16.30 sati.

Mekić je rekao da će kupci ulaznica za večerašnji party moći dobiti povrat novca ukoliko DJ Carl Cox ne održi nastup ili sačuvati kartu za idući zakazani termin.

Podsjetimo, zračni prostor u Velikoj Britaniji zatvoren je odlukom Nacionalne agencije za zračni saobraćaj zbog oblaka pepela i prašine koji su proteklih dana izbačeni iz vulkana na Islandu.

Iz zagrebačke Vazdušne luke zbog istog razloga danas su otkazani svi letovi za Pariz, Frankfurt, London, Bruxelles, Kopenhagen, Amsterdam, Stuttgart i Koeln, rekao je za hrvatske medije koordinator prometa zagrebačkog aerodroma Denis Pandaković.

Kako je Mekić rekao za naš portal, javnost će biti blagovremeno obaviještavana o svim dešavanjima vezanim za Coxov večerašnji nastup.