Muzička poslastica
46

Partibrejkersi i Brkovi zagrijali atmosferu druge noći Sarajevo Beer Festivala

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Legendarni Partibrejkersi su zagrijali atmosferu druge noći Sarajevo Beer Festivala, koji se održava na Platou Skenderija. Nakon njih su na scenu izašli Brkovi.

Prisutni su uživali u izvedbama njihovih najvećih hitova, među kojima su: "Hoću da znam", "Dugo te nema", "Kreni prema meni", "Rođen loš", "Ulični hodač" i brojni drugi.

Frontmen grupe Zoran Kostić - Cane rekao je publici da je danas 40 godina od kada su prvi put svirali u Sarajevu.

"Bilo je to u kultnom KUK-u", poručio je Cane.

Prije njih su nastupili momci iz splitskog hip-hop benda TBF, a nakon Partibrejkersa Brkovi su priredili sjajnu završnicu Sarajevo Beer festivala.

Balkan/Punk/Folk/Wellness bend Brkovi svojim vlastitim stilom koji su nazvali "PunkFolkWellness" okupili su mnogo fanova širom Balkana, a sinoć su festivalsku atmosferu doveli do usijanja.

Podsjećamo, sinoć su na Sarajevo Beer Festivalu nastupili New Primitives, Goran Bare i Majke te Mile Kekin. Večeras se završava deveto izdanje festivala. Milan Kostić, organizator ovog muzičkog događaja, je ranije izjavio:

"Plan nam je da iduće godine, uz podršku Turističke zajednice KS i Ministarstva kulture i sporta BiH, počnemo rasti u novim pravcima. Pokušat ćemo dovesti svjetske zvijezde kakve Sarajevo zaslužuje."