Koncert kultnog benda
0

Partibrejkersi banjalučki Demo fest klub doveli do usijanja

Piše: D. Tomić
Foto: G. ./Klix.ba
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Nakon što su u petak svirali u Sarajevu, legendarni beogradski rock sastav Partibrejkers sinoć je u uzavreloj atmosferi prepunog Demo fest kluba u Banjoj Luci održao koncert koji će se dugo pamtiti.

Popularni Brejkersi tako su, pred nekoliko stotina obožavatelja, u gradu na Vrbasu nastavili svoju mini turneju u BiH, kojom obilježavaju 30 godina postojanja.

Kako je najavljeno, centralna proslava velikog jubileja očekuje se uz slavljenički koncert koji će biti održan u subotu 3. marta u beogradskoj Hali sportova.

Cane i ekipa u Banjoj Luci su pjevali svoje legendarne hitove “Kreni prema meni”, “Prsten”, “Sit gladan”, “Ono što pokušavam”, “Rođen loš”, “Ludo i brzo, “Hoću da znam” i mnoge druge pjesme koje su proslavile ovaj kultni bend.

Tokom čitave svirke Partibrejkersi su imali nezapamćene ovacije publike koja je svaku pjesmu dočekala, ali i ispratila gromoglasnim aplauzom.

Koncertima u Sarajevu i Banjoj Luci, Brejkersi su potvrdili kako su već tri decenije oličenje najiskrenijeg izraza rock'n'rolla i duha koji nosi ovaj muzički pravac.