Nakon više od deset godina
0

Parni valjak u aprilu svira u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Aki Rahimovski
Aki Rahimovski
Grupa "Parni valjak" se krajem 2009. godine, nakon četiri godine pauze, ponovo okupila i krenula na veliku turneju koja bilježi sjajan prijem kod publike. Uz Hrvatsku, sviraju i u Sloveniji i BiH. Prva stanica bio je koncert u Zenici 6. marta, dok je za 16. april rezervisana sarajevska Zetra.

Solist grupe, Aki Rahimovski, najavio je kako će koncerti u BiH biti jedinstveni događaji - spoj dobre muzike, kvalitete i ugodne atmosfere. Kako u Sarajevu koncert nije održan više od deset godina, za tu priliku pripremljen je poseban, prošireni repertoar. Svaki od koncerata istinski je spektakl, novu pjesmu "Nakon svih godina" publika je odlično prihvatila, što je bio signal za snimanje novoga albuma za koji je većina materijala završena.

"Parni valjak" je jedan od najpopularnijih zagrebačkih pop rock sastava. Osnovan je 1975. godine, a prestao je postojati 2005. na 30. godišnjicu. Band na binu ponovo izlazi 2009. godine. Ova grupa jedan je od pokretača vala pop rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput "Stranica dnevnika", "Lutka za bal", "Neda", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Uhvati ritam", "Moje dnevne paranoje" i niz drugih uz koje su odrastale starije generacije.