Hit singl
29

Parni valjak predstavio videospot za aktuelni singl "Ljubav"

Klix.ba
Nakon nebrojenih bezvremenskih hitova i izvanrednih novih pjesama kojima su u potpunosti oduševili slušatelje, grupa Parni valjak predstavila je spot za pjesmu "Ljubav", njihov aktualni singl koji u jednoj riječi odražava cijelu filozofiju benda.

"Mislim da je poruka pjesme sama po sebi jasna, nema tu neke filozofije. Ljubav kao stav, kao način života, kao osjećaj s kojim hodaš kroz grad može biti odgovor na ovaj užas koji se dešava i kod nas i u svijetu. Mislim da ona treba biti motor pokretač svega što čovjek radi", rekao je Husein Hasanefendić Hus, autor nove pjesme i kreativni motor sastava.

Novi singl Parnog Valjka, "Ljubav" sjajna je rock pjesma u kojoj Valjak pokazuje sve ono što gradi kontinuirano, uporno i uspješno već 40 godina - izvanrednu svirku i hemiju benda koja se odražava u energičnom, rockerskom aranžmanu, Akijev vokal neponovljive izražajnosti i emocije te autorski pečat Huseina Hasanefendića Husa koji nam je poklonio još jednu pjesmu s potencijalom istinskog evergreena.

Pjesma je atraktivan, savremen videospot dobila u režiji Splićanina Hrvoja Zuanića koji je Valjku napravio i spot za hit "Opet se smijem". Videospot koji kombinira atraktivne koncertne kadrove benda i zanimljivu, art priču sniman je na više lokacija u Splitu.