Večeras u Zetri
0

"Parni valjak" nakon deset godina priređuje spektakl

Sarajevo-x.com
Legendarni hrvatski bend "Parni valjak" ponovo je na okupu, a večeras će u sarajevskoj Zetri sa nekoliko hiljada građana BiH otpjevati neke od najboljih svojih pjesama.

Kako je već ranije najavljeno sve koji večeras budu u Zetri očekuje odlična svirka sa širokim repertoarom koji će obuhvatiti cjelokupnu karijeru "Parnog valjka" od albuma "Dođite na show" iz 1976. godine, do posljednjeg izdatog "Pretežno sunčano" iz 2004. godine.

Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić - Hus, Marijan Brkić - Brk i Berislav Blažević - Bero zajedno su u Sarajevu nakon skoro deset godina pauze.

Njihov posljednji nastup u Sarajevu održan je odmah poslije završetka rata u Bosni i Hercegovini, kada su Gradu Sarajevu poklonili kola Hitne pomoći.

Prije izvjesnog vremena "Parni valjak" je u okviru povratničke turneje održao koncert u Zenici, a večeras su i u Sarajevu.

Inače, članovi benda su u glavni grad BiH došli još sinoć.

Pjevač Aki, koji je jedno vrijeme radio sam, ponovo je u bendu, i večeras će sa bh. građanima pjevati neke od pjesama koje su obilježile dugogodišnju karijeru hrvatskog benda.

Spomenimo i to da će na večerašnjem koncertu slavnog zagrebačkog benda biti dozvoljeno konzumiranje alkoholnog pića, a nakon koncerta u klubu Cinemas/Sloga bit će organizovan oficijalni after party. Svi obožavatelji slavnog benda imat će priliku družiti se sa Akijem, Husom, Marijanom i Berom, a za vrhunski muzički ugođaj na partyju pobrinut će se Zoster, Don Guido & The Moon Dogs, Anchie & The Moon Dogs, a goste svakako očekuju i brojna iznenađenja.