40 godina karijere
9

Parni valjak donosi novi singl "Ljubav" i poručuje da je to način života

Klix.ba
Parni valjak nakon nebrojenih bezvremenskih hitova i izvanrednih novih pjesama "Za malo nježnosti", "Samo ti (Norma Belle)", "Prolazi sve, zar ne?" i "Opet se smijem" , predstavlja nam novi singl koji u jednoj riječi odražava cijelu filozofiju benda – "Ljubav".

Autor nove pjesme objavljene za Croatia Records i kreativni motor sastava Hus je rekao: "Mislim da je poruka pjesme sama po sebi jasna, nema tu neke filozofije. Ljubav kao stav, kao način života, kao osjećaj s kojim hodaš kroz grad može biti odgovor na ovaj užas koji se dešava i kod nas i u svijetu. Mislim da ona treba biti motor pokretač svega što čovjek radi".

Novi singl Parnog valjka "Ljubav" sjajna je rock pjesma u kojoj pokazuju sve ono što grade kontinuirano, uporno i uspješno već 40 godina – izvanrednu svirku i hemiju benda koja se odražava u energičnom, rockerskom aranžmanu, Akijev vokal neponovljive izražajnosti i emocije te autorski pečat Huseina Hasanefendića Husa koji nam je poklonio još jednu pjesmu s potencijalom istinskog evergreena.

Vječiti mladić Aki se u pjesmi u potpunosti pronašao, a poznato je da Husov autorski potpis i Akijev izvođački senzibilitet imaju taj neophodan "klik" koji ne nestaje već desetljećima.

"Ova pjesma se poklopila sa onim kako smo davno željeli zvučati - kao prkosni klinci koji ne gledaju na godine već od sebe daju, iskreno, ono što osjećaju. Pjesma je odraz tog našeg djetinjstva, te prkosi... bar meni i Husu je to druga mladost. Iako mi smo sve vrijeme klinci, jer kada dijete nestane iz srca onda postajete starac", rekao je Aki.

Parni valjak jedan je od najdugovječnijih i najpopularnijih sastava u regiji, a povodom 40 godina karijere nalaze se na turneji 2u1 (acoustic+electric) u sklopu koje pune najveće dvorane u Hrvatskoj i regiji. Svakako jedno od koncertnih događanja koje će obilježiti godinu pred nama njihov je veliki koncert u Areni Zagreb 1.12., za koji su karte u prodaji od ove sedmice.