Muzika
14

VIDEO / Paranoid Android snimio spot za pjesmu "Folitičari"

Klix.ba
Nakon što su nedavno bh. javnosti predstavili pjesmu "Folitičari", koja je najavni singl njihovog drugog studijskog materijala “Paranoid Android For The People”, članovi benda Paranoid Android snimili su i spot za ovu pjesmu.

Video je snimljen sa namjerom da se prikaže trenutna situacija u društvu, a radnja se odvija u Sarajevu. Režiju spota potpisuje Berin Tuzlić. Paranoid Android ovim spotom svima želi poručiti, kada u nekome prepoznaju "Folitičara" da mu zaplešu ovaj ples.

Muzički izraz ovog benda želi objediniti internacionalnu raznovrsnost muzičkih pravaca kroz jedan autentičan pop rock zvuk.

Tekstovi su na engleskom jeziku i govore o ljubavi, željama, snovima i emocijama likova koji pokušavaju da se nađu u ovom životu punom prepreka nametnutih situacijama koje su prethodile socijalno-političkim promjenama u našem društvu, ali i novom, slobodnijem načinu življenja u Bosni i Hercegovini.

Bend čine vokalistica Nikolina Vujić, ritam gitaristica Azemina Halilagić, solo gitarista Haris Ljumanović, bass gitarista Haris Kadenić i bubnjar Berin Tuzlić.

"Zadovoljstvo mi je biti član ovog sjajnog benda u kojem vlada pozitivna energija i sa kojima je uvijek zabavno. Nadam se da će se javnosti svidjeti naš novi spot", rekla je Nikolina Vujić.