Zvijezda Aquamena
8

Ozzy Osbourne objavio teaser za novu pjesmu, a u ulozi pjevača je veliki zavodnik

DP
Slavni roker objavio je teaser za svoj novi videospot u kojemu se u ulozi pjevača pojavljuje zvijezda Igre prijestolja Jason Momoa.

Ozzy Osbourne snimio je video za svoju novu pjesmu Scary Little Green Men, a u teaseru koji je objavio u ulozi pjevača je Jason Momoa.

Zvijezda "Igre prijestolja" obučen je kao ikona benda Black Sabbatha, s ogrtačem, lancima i prstenjem. Prilazi iz daleka mikrofonu, skida kapuljaču i počinje pjevati uz muziku.

Momoa je dugogodišnji obožavatelj metala, a odrastao je slušajući Metallicu i Panteru. U intervjuu za Metal Hammer 2018. godine rekao je da su mnogi njegovi nastupi inspirirani metal bendovima, prenosi Louder Sound.

"Aquaman je prilično metal. Znam da niko to ne misli, ali Aquaman to jest. Svoje likove nekako gradim na heavy metal pjesmama. Conan barbarin bio je inspiriran Panterom, a rekao bih da je Aquaman vjerovatno uglavnom napravljen od benda Tool i albuma Metallice Kill 'Em All. Pjesme Ticks and Leeches od grupe Tool, ako želite da preciziram. Ima i dosta Black Sabbatha u njemu, također", rekao je Jason za Metal Hammer.

Pjesma Little Scary Green Men pojavljuje se na novom Ozzyjevom albumu Ordinary Man. Na albumu gostuju i Slash, Duff McKagan, Elton John i reper Post Malone.

Ozzy je nedavno odgodio sjevernoamerički dio svoje turneje nazvane No More Tours 2.

"Ne mogu na turneju dok nisam 100 posto uvjeren da je mogu iznijeti. Ako sada krenem i ne budem mogao nastaviti, ljudi će pomisliti da sam se izgubio. I zato neću ni počinjati dok ne budem siguran da mogu ljudima prikazati šou kakav im želim dati jer to jednostavno nije u redu prema njima.