'Roll of Honour' nagrade
0

Ozzy Osbourne je "Živuća legenda"

Sarajevo-x.com
Slavni rock muzičar Ozzy Osbourne će na večerašnjoj dodjeli 'Roll of Honour' nagrada, koje svake godine dodjeljuje magazin Classic Rock, biti okrunjen kao "Živuća legenda", saopćili su organizatori.

Kako saznaje Daily Telegraph, frontmen kultne heavy metal grupe Black Sabbath nagradu za svoju četiri desetljeća dugu karijeru primit će u ponedjeljak navečer na gala ceremoniji u londonskom hotelu Park Lane.

"Jako sam sretan jer znam da me Classic Rock nije još otpisao. Šalu na stranu, ovo je velika čast i radujem se odlasku na dodjelu Classic Rock nagrada. Jedva čekam da vas sve vidim tamo", kazao je vidno uzbuđeni muzičar, koji je sa svojom "disfunkcionalnom" porodicom na MTV-ju imao vlastiti reality TV show.

Prva sezona TV showa "The Osbournes", koja se počela prikazivati u martu 2002. godine, bila je gledateljima MTV-ja mnogo zanimljiva, te je ovaj show proglašen jednim od najgledanijih MTV-jevih serijala. Posljednja epizoda posljednje sezone emitovana je u martu 2005. godine.

U kategoriji "Bend godine" ove godine nominirani su Led Zeppelin, Kiss, Def Leppard i Whitesnake, a nominacije su osvojile i ostale svima dobro poznate grupe Kiss, Foo Fighters, Airbourne, Stone Gods, Black Crowes, Alice Cooper, Metallica i AC/DC.

Slash, Jeff Beck, Bob Geldof, Jimmy Page, MC5, David Coerdale, Chris Moyles i Noddy Holder samo su neka od slavnih imena koja bi se, prema najavama organizatora ovog važnog muzičkog događaja, trebala pojaviti u Park Laneu.

Prošlogodišnja dodjela 'Roll of Honour' nagrada bila je u znaku Jimmyja Pagea, gitariste grupe Led Zeppelin, kojem je nagradu za "Živuću legendu" uručio Steve Tyler, frontmen grupe Aerosmith.