Od 5. do 7. augusta
79

Ovogodišnji Lake fest u Nikšiću pod sloganom "Ponovo zajedno sa muzikom"

N. O.
Najveći crnogorski rock festival, Lake fest, nakon pauze izazvane koronavirusom, nastavlja ostvarenje svog cilja, a to je promocija muzičke kulture iz Crne Gore i regiona.

Ovogodišnje, jubilarno 10. izdanje festivala će se održati od 5. do 07. augusta na dobro poznatom mjestu u Nikšiću - Krupcu, pod sloganom: "Ponovo zajedno sa muzikom".

Usljed trenutne epidemiološke situacije u zemlji i regionu, 10. izdanje Lake festa će se održati pod malo izmijenjenom organizacijom:

Za ulazak u festivalski prostor potrebno je dostaviti jednu od sledećih potvrda: da ste u cjelosti vakcinisani ili da ste primili prvu dozu vakcine, negativan PCR test na Covid-19 koji nije stariji od 72 sata, dokaz da je prošlo manje od 180 dana od kada ste imali pozitivan PCR test ili negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Ukoliko neko od posjetilaca ne posjeduje nijedan od gore navedenih dokumenata za njih će biti obezbijeđeno da na licu mjesta odrade brzi antigenski test:

Uz trodnevnu kartu test se radi besplatno. Za posjetioce koji posjeduju jednodnevnu kartu cijena testa iznosi simboličnih 2 eura. Iste mjere važe i za kamp.

Zbog svega gore navedenog organizatori apeluju na posjetioce da dođu ranije, kako bi se izbjegle gužve i kako niko ne bi propustio program.

U četvrtak, 5. avgusta nastupaju Rudolf, Mortal kombat, Hladno pivo, Psihomodo pop, Nikola Vranjković.

U petak, 6. augusta nastupit će: Paramparčad, Zoster, Goblini, Sunshine, Sixpaxk, a u subotu, 7. augusta: Štrajk mozda, Dejan Petrović Big Band, Bjesovi, Ritam Nereda, Iskaz.

Spisak izvođača
Spisak izvođača

Cijena karata ostaje nepromijenjena, kao i svih ranijih godina one iznose: 10 eura jednodnevna i 25 eura trodnevna. Karte se već od danas mogu kupiti u Niksiću u NK pabu i Podgorici u Montengro caffe pabu. Naravno, karte se mogu kupiti i na samom ulazu u festivalski prostor.

I ove godine, u okviru kampanje "Kad pijem ne vozim", dugogodišnji partner festivala, Pivara "Trebjesa", subvencioniraće dio cijene karata na relaciji Nikšić – Krupac – Nikšić i Krupac – Podgorica kod izabranog autobuskog prevoznika. Potražite označene autobuse i vozite se po cijeni od 0,5 eura na relaciji Nikšić – Krupac i Krupac -Nikšić i za 1,5 eura na relaciji Krupac – Podgorica.

Na ovaj način doprinosi se sigurnom povratku posjetilaca kući, a sve u skladu sa sloganom kampanje koja nam poručuje: Kad pijem – ne vozim.

Ekološki program

Lake Fest je, pored epiteta najvećeg rock festivala, odavno dobio i epitet zelenog festivala. I ove godine, 8. put, bit će realizovana ekološka kampanja Rock & Recycle. Kampanja koju realizuje Pivara "Trebjesa" ima za cilj da pozove posjetioce da vode računa o tome gdje bacaju otpad tokom festivala, kako bi festivalski prostor ostao čist.

Za 10 prikupljenih plastičnih čaša i donijetih na Rock & Recycle štand, posjetioci će dobijati ceger ili šešir. U prethodnim godinama posjetioci su bili vrijedni i prikupili ukupno preko 165 hiljada plastičnih čaša i poslali ih na reciklažu!