Muzika
0

Ovogodišnja dodjela MTV evropskih muzičkih nagrada u bavarskoj prijestolnici

FENA
MTV Networks International objavio je danas da će se ovogodišnja, 14. dodjela MTV-jevih muzičkih nagrada održati 1. novembra u bavarskoj prijestolnici Minhenu, konkretnije u dvorani OlympiaHalle Arena.

Njemačka je ugostila i prvu dodjelu nagrada 1994. godine u Berlinu, a ovo će biti treći put da se u toj zemlji održi manifestacija. Dvorana OlympiaHalle Arena je najprestižnija bavarska dvorana u kojoj su gledaoci do sada mogli uživati u muzičkim, ali i sportskim manifestacijama.

Dvorana OlympiaHalle Arena bila je izgrađena 1972. godine za potrebe gimnastičkog i rukometnog takmičenja u okviru ljetnih olimpijskih igara, a 1991. god. tamo se odvijalo Svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju, a zatim je ova prekrasna dvorana vrata otvorila i najvećim muzičkim zvijezdama – Bavarska je već uživala u koncertima Shakire, Nelly Furtado, Snoop Dogga & P Diddyja, Beyonce, Justina Timberlakea i Aerosmith.

Posjetioci dvorane mogu da uživaju i u spektakularnom pogledu s Olimpijskog tornja na Minhen i Alpe, saopćeno je iz Pres-službe MTV Adria.