Muzika
0

Ovog vikenda u Coloseumu Divasice i Damir Urban

Klix.ba
Urban & 4
Urban & 4
Za petak u klubu Coloseum najavljen je koncert izvrsnog Damira Urbana i njegovog benda 4, a u subotu će, na Dan zaljubljenih, ovaj popularni sarajevski klub posjetiti djevojke iz vrha hrvatske muzičke scene - Divasice.

DAMIR URBAN Coloseum Club, 13. februar, 22:00

Riječki muzičar Damir Urban sa svojim bandom 4, predstavit će se po prvi put u Coloseum Clubu u petak 13. februara. Ovaj koncert na svojevrstan način predstavlja podsjećanje na Urbanove dosadašnje hitove, te najavu dugo očekivanog trećeg solo albuma.

Iako je kao član muzičkih skupina karijeru započeo prije gotovo dvije decenije, svoj prvi samostalni album 'Otrovna kiša' objavio je 1996. godine, i odmah dobio tri nominacije za Porina. Dvije godine kasnije njegov drugi album 'Žena-dijete' kritičari proglašavaju remek djelom, te ga uvrštavaju u 10 najboljih domaćih albuma decenije. 'Žena-dijet'e osvaja Porina za najbolji rock album, te nagradu Crni mačak u kategorijama najboljeg albuma, muškog vokala i najbolje produkcije.

Nakon više od četiri godine izdavačke pauze, Urban najavljuje izlazak trećeg po redu solo albuma, mada se tačan datum njegovog objavljivanja još uvijek ne zna.

DIVAS Coloseum Club, 14. februar, 22:00

Na dan zaljubljenih, 14. februara Coloseum najavljuje koncert Divasica.

Pjesme sa njihovog posljednjeg albuma 'Bon appetite' i dalje su u vrhu muzičkih top ljestvica, a Marija, Martina, Ivana i Maja, za Valentinovo najavljuju “istinsku muzičku poslasticu”.

Divas
U proteklom su periodu djevojke iz Divasa sarađivale sa brojnim muzičarima susjedne Hrvatske. Tako je Maja Vučić snimila sa Gabi Novak duet 'Za mene je sreća', koji je vrtoglavo zauzeo vrhove domaćih top lista, dok je Ivana Husar gostovala na albumu Generala Wooa.

Konzumacije za oba koncerta: 10 KM.