Exit i Ultra Europe
29

Ovog vikenda naša regija postaje svjetski centar muzičkih dešavanja

I. S.
Exit Festival
Exit Festival
Naša regija će ovog ovog vikenda biti svjetski centar muzičkih dešavanja. Naime, u Srbiji počinje Exit Festival, a u Hrvatskoj Ultra Europe.

EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i počinje danas i traje do 10. jula. Potvrđeni su nastupi velikih muzička imena kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur i mnogi drugi.

Ovoj plejadi pridržuju se i muzičari iz Bosne i Hercegovine – Frenkie, Indigo, Kontra, Billain, Stoposto, Black Beriz, Haringa Selectah, Muha, Alain, Coem, Armin Di High, Ena Smajić, Luka Čikić, Machado, Miloš Drvenica, Mekhu, Aljoša i Adnoir.

Večeras će na main stageu svjetsku premijeru imati ekskluzivni hip hop/trap showcase Back To The Future, u sklopu koje će nastupiti, Frenkie, Kontra, Indigo vs Muha. Na Visa Fusion stageu slušat ćete Frenkieja, Kontru i Indiga, a Muhu na Gang Beats Stageu, na kojem vas dan poslije, 9. jula, čekaju Stoposto i Black Beriz.

Ovogodišnji X-bass program EXIT festivala sačinjen je od 25 utjecajnih imena svjetske, regionalne i lokalne drum’n’bass scene, koji će protresti zidine Petrovaradinske tvrđave. Jedno od velikih imena je i Billain, internacionalno priznati producent i DJ iz Sarajeva, te Haris Mehica aka Haringa Selectah, DJ iz Prnjavora. Haringu poslušajte 7. jula, a Billaina u subotu, 9. jula. Više informacija možete pronaći ovdje.

Ultra Europe se održava od 8. do 10. jula u Splitu te od 11. do 14. jula na Braču, Hvaru i Visu. Armin van Buuren će zatvoriti Main Stage u petak, nakon eksplozivnih setova DJ zvijezda Marshmello, Afrojack, Vini Vici i SOFI TUKKER. Subotu zatvara Timmy Trumpet, koji će nastupiti nakon fantastičnih nastupa DJ-a Snakea, Alessa, Olivera Heldensa, Nickyja Romera, Krewelle i Mykrisa.

Za posljednji dan festivala i spektakularno zatvaranje zadužen je Hardwell, nakon nezaboravnog niza nastupa velikana Martina Garrixa, Tiësta, Above & Beyond, Stevea Aokija, A-Crazea i Adama De Greata. Kompletan program možete pronaći ovdje.

Organizatori su istaknuli da u Split stižu 42 privatna aviona s VIP gostima iz cijelog svijeta: iz Miamija, Las Vegasa, Los Angelesa, Singapura te ostalih velikih gradova.

Kako festival nije samo muzičko već i destinacijsko putovanje dalmatinskim otocima, organizatori su angažirali dvije mega jahte koje će ići na Brač, Hvar i Vis, a dodatno, potvrđen je dolazak još šest mega jahti.