Izdvojili smo neke
45

Ovo su najčudniji nastupi na Eurosongu: Na popisu se našao i predstavnik BiH

L. R.
Pobjednici Eurosonga iz 2006. godine (Foto: EPA)
Pobjednici Eurosonga iz 2006. godine (Foto: EPA)
Popularno muzičko takmičenje Eurosong već dugi niz godina donosi zanimljive i nekonvecionalne nastupe. Međutim, neki nastupi privukli su pažnju unatoč njihovom plasmanu.

Tako se na Youtube kanalu "Good Evening Europe" nalazi video koji je obuhvatio je neke od najčudnijih nastupa Eurosonga. Na ovom popisu našao i bh. predstavnik Elvir Laković Laka koji je našu državu predstavljao 2008. godine, a momenat kojeg su smatrali najčudnijim jeste njegov izlazak iz korpe za veš.

Prvi na popisu se našao predstavnik Bjelorusije iz 2016. godine - Ivan s pjesmom "Help you fly". Njegov performans ostao je zapamćen po velikom displeju na kojem je on prikazan gol zajedno s vukom. Predstavnik Italije iz 2017. godine Francesco Gabbani s pjesmom "Occidentali's Karm" doveo je maskotu gorile koja je mnogo zbunila fanove Eurosonga.

Mnogo pažnje privukli su i predstavnici Moldavije 2010. godine kada su se predstavljali s pjesmom "Run away". Pjesme počinje s fenomenalnim zvukom violine, a onda negdje na polovini pjesme dolazi do kontroverznog plesa na sceni koji aludira na seks. Sličan nastup imali su i predstavnici Austrije iz 2012. godine.

Kada je riječ o ostalim predstavnicima iz regiona, pažnju su privukli i predstavnici Crne Gore iz 2012. i 2013. godine. Rambo Amadeus takmičio se s pjesmom "Euro neuro", čiji se nastup smatra jednim od najlošijih nastupa u historiji ovog takmičenja.

Na popisu su se našli i predstavnici Hrvatske iz 2008. godine - Kraljevi Ulice & 75 Cents s pjesmom "Romanca". Publika je bila iznenađena momentom kada čovjek u bijelom odijelu izlazi počine da galami. Ovaj trenutak mnogima je bio čudan.

I predstavnici Srbije nalaze se na ovoj listi. Marko Kon i Milaan s pjesmom "Cipela" takmičili su se 2009. godine.

Na kraju popisa, očekivano se našla Finska sa svojim predstavnicima Lordi i pjesmom "Hard Rock Hallelujah", koja je ujedno i pobijedila 2006. godine. Njihov nastup privukao je najviše pažnje do sada, jer članovi benda nose jezive maske, koje navodno ne skidaju gotovo nikada.