{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
"Ovo su Male Karne za nas, velike za čovječanstvo"

S
10.4.2011. u 10:12
0
3
"Ovo su Male Karne za nas, velike za čovječanstvo"
0
Na prvoj "Karnadi" održanoj povodom prve godišnjice nastupa banda "Karne" dodijeljene su "Male Karne" i "Velike Karne", kako stoji na plaketama, "za ukupan doprinos i ličnu inicijativu u razvoju benda 'Karne' kao takvog".
"Karnada" je održana u prepunom sarajevskom klubu AG. Program je vodio raspoloženi novinar Ahmed Burić, a između ostalih, "Male Karne" su dodijeljene našem novinaru i fotografu Almiru Panjeti, i snimatelju Jasenku Korjeniću. Posebne ovacije izazvao je novinar Bakir Hadžiomerović kojem je na vlastiti zahtjev dodijeljena "Velika Karna". Na plaketama su originalni potpisi svih članova "vokalno-infantilnog sastava karne" kojeg čine scenarista Feđa Isović, glumci Miraj Grbić i Goran Navojec, te "primarijusi" Ervin Buševac Širli, Alen Pilav i Nihad Vranić.

"Ovo je Mala Karna za mene, a velika za čovječanstvo", kazao je Mirza Hajrić prilikom dodjele nagrade, sa čim su se složili i ostali dobitnici ovog eminentnog priznanja.

Nakon što je band "Karne" odličnim koncertom počastio laureate i sve prisutne, publiku je nastavio zabavljati improvizirani band sastavljen od Nedima Babovića Nede, Almasa Smajlovića, Bakira Hadžiomerovića, Dine Šukala, Miraja Grbića, Ahmeda Burića, Darija Novalića i Almira Panjete kao back vokala. Nastupio je i Saša Lošić Loša, ali kako je naš novinar i fotograf bio u svojstvu back vokala, tu fotografiju nemamo. Svirka je potrajala do kasno u noć, a članovi "Karna" najavili su već sljedeću "Karnadu"."Male Karne" dodijeljene su za čitav niz zasluga - Za nesebičan doprinos izradi remek djela videospota “Jazz”: Samra Jažić, Elma Begtašević i Mersiha Ismanagić; za rad na spotu i ukupni kostimografski doprinos: Jasna Hadžimehmedović-Bekrić; za glumačke radove u već pomenutom videospotu: Tanja Šojić, Amra Kapidžić, Marija Omaljev, Aco Seksan, Nađa Pušilo, Vedrana Seksan, Muhamed Jamaković, Damir Kustura, Emir Fejzić i Enes Salković; za ustupanje imena i djela u pjesmi "Jazz": Dino Šukalo i Darko Poljak; za društveno-političku podršku: Igor Kamočaji i Dževad Bećirević; Ministar pivi: Jasmin Arnautović Jasko; za tehničko-instrumetalni doprinos: Haris Sadiković, braća Ćeremida, Mirza Hajrić, Samir Korić, Mubina van Veen, Ado Hadžić, Mitja Skarja i Elmir Jukić; za moralnu podršku: Grupa Sikter; i za poseban doprinos porodice: Sijerčić i Prstojević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: