Muzika
0

Ove godine Mostar Summer Fest predstavlja čak 16 bendova na dvije pozornice

Klix.ba
Ove godine, 24. i 25. juna 2016, na četvrtom po redu Mostar Summer Festu, organizatori najavljuju sjajan provod na čak dvije festivalske pozornice.

Nakon prošlogodišnje odluke da Festival presele u industrijsku zonu, tačnije na plato Mostarskog sajma, ovog ljeta su organizatori odlučili festivalsku oazu dodatno obogatiti za još jednu pozornicu koju su prikladno nazvali "Inkubator".

U pitanju je dodatna pozornica gdje će gosti obje večeri Festivala moći uživati u nastupim mladih bendova iz regije, a druženje na Inkubator pozornici će biti završeno uz nastupe bendova Gustafi i Repetitor.

"Sretni smo jer smo lani uživali na dosada najboljem izdanju Mostar Summer Festa. Industrijska zona nam je dala širinu da iskoristimo svu svoju kreativnost i da veliku betonsku površinu pretvorimo u mali festivalski grad. Ove godine u festivalski grad donosimo inkubator, koji će u odnosu na glavnu pozornicu biti postavljen na način da bez preklapanja zvukova možete uživati u svirci bendova koje želite slušati", riječi su organizatora.

Prethodnih godina su na pozornici Mostar Summer Festa nastupala brojna muzička imena iz regije: TBF, Hladno Pivo, S.A.R.S., Bajaga i Instruktori, Rambo Amadeus, Partibrejkers, Psihomodo Pop, JINX, Elemental, Van Gogh, Dječaci i mnogi drugi.

Ove godine će publika moći uživati u svirci benda Ritam sex-i-ja, službenog tribute benda Red Hot Chilli Peppersa.

"Oni su naš prvi korak prema tome da na Festu ugostimo neka od vodećih imena svjetske muzičke scene. Također, sretni smo jer ćemo se ove godine družiti u dvosatnoj svirci legendarnog Parnog Valjka kojeg uistinu odavno nismo čuli u našem gradu. Ostvarili smo i želje naše publike koja je poželjela čuti Gorana Bareta i Majke, dok će ljubitelji hip hopa uživati u nastupima bendova Who See i Bad Copy. Pored ovih imena, na glavnoj pozornici će nastupiti i bendovi Svemir i Sleepyheads, a za one najizdržljivije stiže nam Kawasaki 3P. Sigurni smo da će ovih osam bendova u dvije noći Festa napraviti atmosferu koju niko neće željeti propustiti", poručuju organizatori.

Na pozornici Inkubator stagea će pored Gustafa i Repetitora nastupiti bendovi Replicunts, Mašinko, Revski, Auguste, Kezz i High 5, a sve to uz interaktivnu chill out zonu koju će dizajnirati lokalni umjetnici.

Ubrzo će se u prodaji naći i ograničen broj Festivalskih ulaznica po promotivnoj cijeni, stoga ih svakako pratite na web stranici Festivala, te na Facebooku i Instagramu.