Muzika
117

Ovako zvuči kad Dalal i D.F.K. udruže snage

Piše: L. Č.
Mjesec dana nakon što je objavila svoj prvi samostalni singl "Gdje sam ja?" bh. pjevačica Dalal je u saradnji sa D.F.K. na svom oficijelnom YouTube kanalu promovisala i remix ove pjesme.

Mjesec dana nakon što je objavila svoj prvi samostalni singl "Gdje sam ja?" pjevačica Dalal Midhat, nekadašnja članica grupe ženskog dvojca Erato, je u saradnji sa D.F.K. na svom oficijelnom YouTube kanalu promovisala i remix istoimene pjesme.

Remix se može poslušati na pjevačicinom YouTube kanalu, a od sljedeće sedmice će se moći downloadovati i na njenoj web stranici.

"Odmah nakon objave pjesme, počela sam razmišljati o ljetnom remixu i na preporuku Narcisa jr Mehmedbašića započela suradnju sa D.F.K, koja je rezultirala oficijelnim remixom", kazala je pjevačica u razgovoru za Klix.ba.

D.F.K. je predvodnik nove generacije bosanskog tech & house zvuka, iza sebe ima preko 100 izdanja i autorski album "Boaz" na španjolskoj Fluor etiketi, koji je uradio u suradnji sa nekim od najvećih svjetskih imena.

"Pjesma "Gdje sam ja?" je na prvi pogled ljubavna, ali govori o situaciji u kojoj se svako od nas može pronaći, jer se često zapitamo da li je put koji smo odabrali pravi. Napisala sam je početkom ove godine i u njoj opisala sve što sam osjećala u ovih pet godina koliko me nije bilo na sceni", pojašnjava Dalal Midhat za Klix.ba.

Ona ističe kako su reakcije na pjesmu i video zasad odlične, te dodaje kako već radi na novoj pjesmi koja će izaci do kraja ove godine.